Naar overzicht

Aidsfonds (onderdeel van de Stichting Aids Fonds-STOP AIDS NOW-Soa Aids)

Doelstelling

De bestrijding van hiv/aids, de belangenbehartiging en ondersteuning van mensen met hiv/aids en de financiering van wetenschappelijk onderzoek zijn belangrijke taken.


Activiteiten

Het Aids Fonds financiert projecten op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en preventie, hulp en zorg in Nederland, toegang tot behandeling, ontwikkelingslanden en vaccinonderzoek. Er is nog altijd geen geneesmiddel of vaccin tegen aids. Er zijn wel medicijnen die het hiv-virus afremmen en ervoor zorgen dat mensen blijven leven. Deze medicijnen kennen veel bijwerkingen. Onderzoek naar nieuwe medicijnen blijft daarom belangrijk. Het Aids Fonds maakt zich ook sterk voor het beschikbaar stellen van medicijnen in arme landen. Ook steunt het onderzoek naar het voorkomen van de overdracht van het hiv-virus van moeder op kind, zodat kinderen gezond geboren kunnen worden.

Sinds 2013 is het Aids Fonds gefuseerd met STOP AIDS NOW! en Soa Aids Nederland om samen effectiever en efficiënter soa's, hiv en aids te bestrijden. Een aantal financiële gegevens (zoals balansgegevens, en CBF percentage ) zijn daarom vanaf 2013 alleen op stichtingsniveau beschikbaar.

Organisatie overig

Keizersgracht 392
1016 GB
AMSTERDAM