BOOST

  • Lid van Goede Doelen Nederland

Onderwijs

BOOST

BOOST Doelstelling

BOOST is een stedelijke ontmoetingsplek in Amsterdam waar nieuwkomers en andere Amsterdammers samen werken aan integratie.

De organisatie is lid van de brancheorganisatie Goede Doelen Nederland en heeft de intentie om binnen een jaar de CBF Erkenning aan te vragen.

Activiteiten

Elke week komen een paar honderd deelnemers naar BOOST en trekken op met mensen die langer in de stad wonen. Ze leren elkaar kennen, oefenen de taal, maken huiswerk, sporten en ontwikkelen andere talenten. Waardevolle uitwisseling vindt plaats en nieuwkomers leren de Amsterdamse samenleving beter kennen. De grote groep van 100+ vrijwilligers geeft uitvoer aan het programma. BOOST is een dynamische plek en blijft zich elke dag weer doorontwikkelen.

Daarin staan een aantal dingen voorop:

  • Deelnemers kiezen bij BOOST hun eigen route, en doen mee in eigen tempo.
  • BOOST is van ons allemaal. Deelnemers en vrijwilligers brengen ‘vraag en aanbod’ bij elkaar, en daaruit ontstaat al doende een divers en relevant programma.
  • We maken geen onderscheid tussen mensen met en zonder verblijfsstatus. Iedereen is welkom.
  • Integratie raakt aan alle facetten van het leven; onze activiteiten gaan daarom net zo goed over taal, als over fietsen, slapeloosheid, samen eten, of de liefde.
  • We brengen allerlei activiteiten samen onder één dak. En we werken samen met tal van organisaties in de stad die er ook zijn voor nieuwkomers. Samen vullen we elkaar aan en vergroten we onze impact voor nieuwkomers.

Geven aan BOOST?