Koninklijke Hondenbescherming

Dieren

Koninklijke Hondenbescherming

Koninklijke Hondenbescherming Doelstelling

De Koninklijke Hondenbescherming wil een waardig en respectvol bestaan voor alle honden in Nederland. Dit willen wij bereiken door het delen van onze jarenlange ervaring. Wij gebruiken onze specialistische kennis over honden door een zeer toegankelijk kenniscentrum te zijn. Ook willen wij een hogere standaard voor het opvangen van honden, één die gebaseerd is op de behoefte van de hond.

Activiteiten

1. We vangen oudere en kwetsbare honden op die op andere plekken geweigerd worden vanwege hun gezondheid of leeftijd. Om te voorkomen dat deze honden onnodig worden ingeslapen, nemen wij de volledige zorg op ons en zoeken we daarna een passend, nieuw thuis.
2. We doen voorstellen aan de overheid en gemeentes om wet- en regelgeving ten aanzien van hondenwelzijn en verantwoord hondenbezit verder te verbeteren.
3. Voorlichting staat aan de basis van hondenwelzijn. Met kennisopbouw en -verspreiding, onder andere door het voeren van publiekscampagnes, zorgen we dat professionals en particulieren meer over honden weten.

Geven aan Koninklijke Hondenbescherming?

Erkenningspaspoort

Toon Paspoort

Meer weten over
Koninklijke Hondenbescherming?