Oxfam Novib

  • Lid van Goede Doelen Nederland
  • Deelname aan Mijn Eenmalige gift

Internationale hulp en mensenrechten

Oxfam Novib

Oxfam Novib Doelstelling

Oxfam Novib staat achter de mensen die opstaan voor gelijkheid. Mensen die op hun eigen manier strijden tegen de groeiende verschillen. Tegen onrecht. Tegen klimaatverandering, dat de meest kwetsbaren het hardst raakt. Mensen die opkomen voor eerlijke lonen. Voor het recht zichzelf te kunnen zijn. We helpen met geld. Met kennis. Met lef. Met onze duizenden medewerkers en partners. En onze miljoenen supporters. Want alleen met elkaar pakken we ongelijkheid aan bij de wortel. Om zo de systemen die daarachter zitten voor eens en altijd te veranderen.

Activiteiten

Samen met onze partnerorganisaties in 80+ landen en moedige activisten wereldwijd strijden wij voor gelijkheid. Daarbij richten we ons op vier kernthema's, vier voorwaarden voor een rechtvaardige wereld: inclusiviteit, sociaaleconomische gelijkheid, klimaatrechtvaardigheid en veiligheid.

Hoe werken we concreet aan die rechtvaardige wereld? Door campagne te voeren. Belangrijke rapporten te publiceren die thema’s zoals eerlijke belastingen en klimaatrechtvaardigheid op de politieke agenda zetten. Noodhulp te bieden na een ramp en mensen de middelen te geven weer een zelfstandig bestaan op te bouwen. Duurzame en sociale bedrijven in opkomende economieën financieel te ondersteunen, die voor echte maatschappelijke impact zorgen. De stem van vrouwen en gemarginaliseerde groepen te versterken. Zo, en op nog honderden andere manieren, zetten we ons samen in voor een rechtvaardige wereld. Iedere dag opnieuw!

Geven aan Oxfam Novib?

Erkenningspaspoort

Toon Paspoort