Plan International

  • Lid van Goede Doelen Nederland
  • Deelname aan Mijn Eenmalige gift

Internationale hulp en mensenrechten

Plan International

Plan International Doelstelling

Plan International werkt aan een wereld waarin meisjes en jongens zich volledig kunnen ontwikkelen en dezelfde rechten en kansen hebben. Dat is hard nodig, want wereldwijd worden meisjes achtergesteld en gediscrimineerd. Daarom werkt Plan International aan een wereld waarin meisjes kunnen leren, zich kunnen ontwikkelen, voor zichzelf op kunnen komen en hun eigen beslissingen kunnen nemen.

Activiteiten

Kinderen en jongeren staan aan de basis van alles wat Plan International doet. Plan International komt wereldwijd op voor hun rechten en werkt aan concrete en blijvende verbeteringen in hun levens en die van hun families. De focus ligt daarbij op het versterken van de positie van meisjes en jonge vrouwen. Plan International werkt direct in de gemeenschappen en met medewerkers en partnerorganisaties ter plaatse. Daarnaast probeert Plan International op lokaal, nationaal en internationaal niveau wetgeving te veranderen die meisjes ervan weerhoudt om zich te ontwikkelen. Luisteren naar kinderen en jongeren staat centraal, want zij weten het beste welke problemen er in hun gemeenschap spelen en wat er nodig is om die aan te pakken.

De programma’s en projecten van Plan International richten zich op een goede gezondheid, goed onderwijs, een veilige leefomgeving, financiële zekerheid en bescherming van kinderen en jongeren (met name meisjes) tegen misbruik, uitbuiting en rechteloosheid. De volgende thema’s staan daarbij centraal:

  • Bescherming tegen geweld
  • Onderwijs en Economische zekerheid
  • Water, sanitatie en hygiëne (WASH)
  • Noodhulp

Geven aan Plan International?

Erkenningspaspoort

Toon Paspoort

Meer weten over
Plan International?

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief