Stichting Living Memories

  • Lid van Goede Doelen Nederland

Welzijn

Stichting Living Memories

Stichting Living Memories Doelstelling

Stichting Living Memories wil het voor zoveel mogelijk ouders, broers en zussen van kinderen die gaan overlijden mogelijk maken hun dierbare dichtbij zich te houden door middel van een audio- of videoportret. Deze portretten worden kosteloos aan de nabestaanden aangeboden. De stichting wil hen hiermee steunen in de moeilijke periode die gaat komen.

Activiteiten

Bij het maken van het portret richten wij ons op de gewone, fijne momenten. Omdat juist die gebeurtenissen later waardevol blijken. Met het hele gezin aan tafel, een spelletje spelen of knuffelen. Na het overlijden blijven alleen herinneringen over. Soms zorgen ze voor tranen, een andere keer voor een lach. Herinneringen zijn belangrijk. Ze zijn het bewijs dat iemand er echt is geweest. Ze zorgen ervoor dat je niet vergeten wordt.

We werken nauw samen met zorgprofessionals, zoals kinderartsen, verpleegkundigen, rouwtherapeuten, pedagogisch medewerkers en thuiszorgorganisaties. Zij trainen de mensen die wij inzetten en melden gezinnen bij ons aan. Op deze manier komen de kinderen op het juiste moment bij ons. Om de herinnering zo waardevol mogelijk te maken, proberen we het meest recente beeld te maken van een kind dat zichzelf is.

Voor het maken van de portretten werken we met tientallen vrijwilligers die weten hoe je iemand in beeld moet brengen. Het zijn vakmensen die in hun dagelijks leven veelal werken met beeld en geluid. Zij kennen als geen ander de waarde van een beeldverhaal.

Geven aan Stichting Living Memories?

Erkenningspaspoort

Toon Paspoort

Meer weten over
Stichting Living Memories?

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief