Geef om je Hersenen levert 9263 nieuwe donateurs op

07/12/2017

De Hersenstichting en MAX sloegen wederom de handen ineen om aandacht te vragen voor het belang van hersenonderzoek. Sybrand Niessen en Martine van Os presenteerden gisteravond het programma Geef om je Hersenen, een avondvullende programma met indrukwekkende verhalen, bijzondere optredens en alles over de werking van het brein. Het doel was donateurs werven voor de Hersenstichting. Het programma was goed voor bijna 800.000 kijkers en leverde 9.263 nieuwe donateurs op.

Dichter, schrijver en podiumkunstenaar Bart Chabot bracht deze avond veelbelovende onderzoeken en verhalen van patiënten onder de aandacht. Bevlogen wetenschappers, waaronder hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder, lieten zien hoe de hersenen werken en hoe groot de impact is als er iets misgaat.

Indrukwekkende verhalen
Bekende én onbekende mensen vroegen tijdens Geef om je Hersenen aandacht voor de noodzaak van hersenonderzoek. Foppe de Haan, Hugo Borst, Janine Abbring, Peter Timofeeff en Jochem van Gelder vertelden hun persoonlijke verhaal en onderstreepten het belang van hersenonderzoek. Isabella, een van onze boegbeelden, vertelde tevens haar indrukwekkende verhaal. Na een verkeersongeval op haar dertiende moest zij alles weer opnieuw leren. Ook acteur Romijn Conen kwam aan het woord. Twee jaar geleden kreeg hij na een voorstelling geheel onverwacht een herseninfarct en kwam er een abrupt einde aan zijn carrière.

Op vrijdag 8 december om 14.25 uur op NPO2 en op zaterdag 9 december om 14.15 uur op NPO1, wordt Geef om je hersenen opnieuw uitgezonden. Ook tijdens deze herhalingen kunnen nieuwe donateurs zich aanmelden via telefoonnummer 0800-1170.

Uiteraard kan doneren ook gewoon via de website van de Hersenstichting.

Bron: Hersenstichting