Refugeehelp vergroot de veerkracht en integratie van Oekraïense vluchtelingen

VluchtelingenWerk Nederland

Refugeehelp vergroot de veerkracht en integratie van Oekraïense vluchtelingen

Toen de oorlog in Oekraïne begon, werd het snelle reactievermogen en de inzet van goede doelen en vrijwilligers op de proef gesteld. VluchtelingenWerk Nederland zette in twee weken het online platform RefugeeHelp op om Oekraïense vluchtelingen snel van de juiste informatie te kunnen voorzien. Een jaar later is het uitgebreid met informatie in elf talen, geschikt voor alle vluchtelingen in Nederland.
Doordat belangrijke informatie nu in hun eigen taal toegankelijk is, wordt het eigenaarschap van vluchtelingen op het eigen proces van integratie vergroot. En het bereik is groot, want inmiddels wordt de website gemiddeld 12.000 keer per week bezocht door in totaal al 551.000 mensen.

Refugeehelp vergroot de veerkracht en integratie van Oekraïense vluchtelingen VluchtelingenWerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland.

Vluchtelingen zijn op de vlucht voor onderdrukking, oorlog of vervolging. Op zoek naar veiligheid zien ze geen andere mogelijkheid dan alles wat hen lief en dierbaar is achter te laten voor een onzekere toekomst. In Nederland kunnen zij rekenen op de steun van VluchtelingenWerk.

Vluchtelingen die in Nederland bescherming zoeken, zijn hier wel veilig, maar hebben verder helemaal niets. Geen familie, geen huis, geen zekerheid. Maar dankzij de steun van 13.000 vrijwilligers en ruim 900 betaalde krachten van VluchtelingenWerk staan zij er niet alleen voor.

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief