Inschrijving Cruyff Foundation14K Run 2018 geopend

10/01/2018

De inschrijving voor de Cruyff Foundation 14K Run is geopend. Deze Social Run is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Johan Cruijff en ter ondersteuning van de Johan Cruyff Foundation.

Het hardloopevenement wordt georganiseerd samen met  Ajax en Le Champion en vindt plaats op woensdag 25 april, de verjaardag van Johan Cruijff. Via de verkoop van de startbewijzen en een speciaal actieplatform wordt geld ingezameld voor de projecten van de Cruyff Foundation, die jeugd wereldwijd de ruimte geeft om te sporten en spelen. De ambitie is dat dit jaar zo’n 9.000 lopers in actie komen voor de Cruyff Foundation.

Parcours & inschrijven
De Run start bij het Olympisch Stadion in Amsterdam en eindigt in de Amsterdam ArenA. De route is in totaal 14 kilometer lang en voert langs memorabele plekken uit het leven van de legendarische nummer 14, zoals zijn ouderlijk huis in Betondorp. Andere onderdelen waarvoor ingeschreven kan worden zijn de 5K Run en de Kids Run, die plaatsvinden in en om de ArenA. Bedrijven kunnen met een zakelijk of VIP-team meedoen aan de Business 14K Run. Deze inschrijving zal morgen geopend worden. De diverse runs zijn uiteraard toegankelijk voor sporters met een beperking. Ook dit jaar zullen verschillende ambassadeurs zich inzetten om geld in te zamelen voor de Cruyff Foundation. Vorig jaar waren dat onder meer Estelle Cruijff, John Heitinga en Sjaak Swart. Inschrijven kan via: www.cruyff-foundation14krun.nl

14K Run actieplatform
Zowel deelnemende bedrijven als particulieren worden opgeroepen om geld in te zamelen voor de Cruyff Foundation via een speciaal 14K Run actieplatform. Daarmee worden projecten ondersteund om jeugd wereldwijd de ruimte te geven om zichzelf te ontwikkelen via sport en spel, zoals de Cruyff Courts, Schoolplein14 en sportprojecten voor jeugd met een beperking.

Ontstaan
De eerste editie van de Cruyff Foundation 14K Run vond plaats in 2016, naar een idee van hardloopplatform Losse Veter en werd op initiatief van vrijwilliger Maurice Hollaar van de Cruyff Foundation georganiseerd, in samenwerking met de Cruyff Foundation, Losse Veter, atletiekvereniging Phanos en het Cruyff Institute om Johan Cruijff op sportieve wijze te eren.

Bron: Cruyff Foundation