Kinderen in Rotterdam ontvangen Zomerpretpakketten van Kinderhulp

13/07/2017

Deze week deelde Nationaal Fonds Kinderhulp haar eerste ‘Zomerpretpakketten’ uit tijdens een gezellige middag verzorgd door KinderResto bij Villa Zebra. De pakketten zijn bedoeld voor kinderen die in armoede leven en niet uitkijken naar de zomervakantie. 1 op de 8 kinderen in Nederland heeft namelijk helemaal geen leuke vakantieperiode; ze gaan nergens heen, beleven weinig andere leuke dingen en hebben in september op school weinig te vertellen. Ze voelen zich buitengesloten. Het Zomerpretpakket van Kinderhulp zit boordevol leuke spulletjes voor mooi en slecht weer om de zomer mee door te komen zoals speelgoed, leesboeken, een bioscoopbon en dagje uit.

“Ieder kind moet erbij kunnen horen, ook kinderen in armoede!” zegt Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp, vol overtuiging. “We delen dit jaar 300 Zomerpretpakketten uit door heel Nederland, maar het doel is om dit aantal de komende jaren fors uit te breiden. Dit doen we natuurlijk niet alleen. Er zijn verschillende sponsoren die ons spullen of korting geven zodat wij deze pakketten kunnen samenstellen.”

Kinderen genoten van feestelijke middag
Jan Wezendonk en Fatih Elbay (Voorzitter Gebiedscommissie Feijenoord) hebben vandaag de eerste pakketten overhandigd. “Ik, en met mij de hele gebiedscommissie, ben diep geraakt over het feit dat Kinderhulp zich zo inzet voor kinderen die het nodig hebben. Ieder kind verdient gewoon een fijne zomervakantie,” aldus Elbay. Naast de Zomerpretpakketten trakteerde KinderResto, een initiatief van Resto VanHarte, de kinderen namens Kinderhulp ook op een kookworkshop, diverse sport- en spelactiviteiten en een verantwoorde, doch lekkere lunch.

Uitreiking onderdeel van Zomerpret tour
Kinderhulp doet samen met spaarvarkentje Lukkie (gekregen van Kinderen voor Kinderen) een tour door Nederland en deelt op zes verschillende locaties Zomerpretpakketten uit met diverse (gesponsorde) artikelen, voor mooi en slecht weer, om de vakantie mee door te komen. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed, (vakantie)boeken, een bioscoopbon, zonnebrand en een uitje naar een pretpark + vervoer. De pakketten worden via intermediairs van Kinderhulp (maatschappelijke organisaties) uitgedeeld aan de kinderen.

Kijk voor meer informatie op www.kinderhulp.nl/zomerpret

Bron: Nationaal Fonds Kinderhulp