KNGF Geleidehonden presenteert de Halloween Hondentocht

05/09/2017

KNGF Geleidehonden organiseert op zaterdag 28 oktober de Halloween Hondentocht. Tijdens deze sponsorloop wandelen huishonden met hun bazen door het Amsterdamse Bos en dragen zo bij aan de opleiding van geleidehonden.

Tijdens de Halloween Hondentocht worden huishonden voor één dag hondenhelden, net zoals geleidehonden dat iedere dag zijn voor hun gehandicapte baas. De Halloween Hondentocht vindt ´s middags en ´s avonds plaats in het Amsterdamse Bos. Elke hond, vanaf een jaar oud, mag meelopen, mits hij is gesponsord voor minimaal €48. Dit bedrag staat symbool voor een week training en verzorging van een geleidehond in opleiding.

Aandacht en steun voor onze geleidehonden
‘Wij vinden het belangrijk om met een evenement zoals de Halloween Hondentocht aandacht te vragen voor het mooie werk dat onze geleidehonden doen’, zegt Peter van der Heijden, waarnemend directeur van KNGF Geleidehonden. ‘Elke dag staan blindengeleidehonden, autismegeleidehonden, assistentiehonden en buddyhonden hun gehandicapte bazen bij. Dankzij hun onvoorwaardelijke inzet kunnen deze mensen weer zelfstandig zijn. Tijdens deze sponsorwandeling draaien we de rollen om: huishonden kunnen nu eens het verschil maken door hun soortgenoten te helpen met de financiering van hun opleiding tot geleidehond.’

Sfeervol verlichte route in een schemerend bos
Iedere deelnemende hond krijgt bij de start zijn eigen verlichte halsband, waarmee hij het pad verlicht zoals geleidehonden dat iedere dag weer doen voor hun gehandicapte baas. De route, circa 3,5 kilometer lang, wordt sfeervol verlicht en op verschillende punten zijn er ludieke activiteiten of bijzondere belevenissen voor baas en hond. Meer informatie over deze speciale sponsorloop staat op www.geleidehond.nl/hondentocht. Via deze link kunnen deelnemers zich ook opgeven voor de Halloween Hondentocht.

Bron: KNGF Geleidehonden (Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds)