Nacht van de Vluchteling

13/06/2017

Een overweldigend aantal deelnemers heeft zich ingeschreven voor de achtste editie van de Nacht van de Vluchteling. In totaal loopt dit jaar een recordaantal van 5.000 deelnemers voor noodhulp aan vluchtelingen. Op zaterdag 17 juni staan om middernacht 1.500 lopers aan de start van de sponsorloop in Amsterdam en ook nog eens 1.500 lopers in Nijmegen en 1.500 in Rotterdam. In het holst van de nacht lopen de deelnemers via vier rustpunten naar de finish, veertig kilometer verder in respectievelijk Den Haag, Amsterdam en Arnhem. Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling: “Met de Nacht van de Vluchteling tonen duizenden lopers, hun vele tienduizenden sponsoren en nog eens de talloze sympathisanten aan dat het lot van miljoenen vluchtelingen wereldwijd ons niet onberoerd laat.

10 en 20 kilometer avondloop
Naast de drie edities van 40 kilometer wordt er dit jaar ook een avondloop van 10 en 20 km georganiseerd in Amsterdam. Hiervoor vertrekken op 17 juni om 18:45 uur 1.000 deelnemers. De avondloop begint en eindigt net als de 40 km in Amsterdam op de Westergasfabriek. Naast o.a. demissionair minister Lilianne Ploumen en burgemeester Ahmed Aboutaleb zijn ook BN’ers als Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra aanwezig bij het evenement.

Ruim 1 miljoen euro op de teller
Met de Nacht van de Vluchteling wil Vluchtelingenwerk een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio, voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. De sponsorwerving heeft tot nu toe ruim 1 miljoen euro opgebracht. Naast het ophalen van geld, vragen de lopers met hun deelname ook op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd.

Live registraties
Van 17 juni 17.00u tot de volgende ochtend 18 juni 10.00u wordt het evenement via live-uitzendingen in beeld gebracht en is te volgen op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube en via deze website. 

Bron: Stichting Vluchteling