17 januari MIND Blue Monday Run

Op maandag 17 januari 2022 vindt alweer de vijfde editie van de MIND Blue Monday Run plaats. Op Blue Monday, zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar, komen mensen door het hele land in beweging om aandacht te vragen voor mensen met een depressie. Zij halen tevens geld op voor projecten van MIND om mensen met een depressie (en andere psychische problemen) en hun naasten te helpen. Mensen kunnen gaan hardlopen, wandelen of op een andere manier in beweging komen. Dit kunnen zij zelf organiseren en bepalen. Voorgaande edities deden 200-300 mensen in 20 of meer gemeenten door het hele land mee. Mensen kunnen nu nog een actie aanmaken en meedoen. Dit kan via www.mindbluemondayrun.nl.

Het motto van de MIND Blue Monday Run is ‘Kom in beweging tégen depressie en vóór mentale gezondheid’. MIND besteedt de opgehaalde donaties aan een nieuw project dat zich volledig gaat richting op de preventie van psychische problemen bij met name jongeren. Onderdelen hiervan zijn het aanbieden van hulp via een directe hulplijn, het geven van gerichte informatie en de mogelijkheid voor onderlinge steun voor iedereen in Nederland. MIND wil dat niemand er alleen voor staat.

MIND bluemondayrun

Tot nu toe hebben 210 mensen zich opgegeven voor een MIND Blue Monday Run in hun gemeente, en er komen nog steeds nieuwe deelnemers bij. Vaak gaat het om mensen die zelf of in hun directe omgeving te maken hebben (gehad) met depressie.

De MIND Blue Monday Run is oorspronkelijk een idee van Stefan Wendel, die worstelde met de zelfgekozen dood van zijn vader. Zijn vader kon hulp niet omarmen door schaamte en angst. Stefan wil dat niemand dit meer overkomt en dat mensen op tijd geholpen worden, zodat ze geen drastische en onomkeerbare beslissingen meer hoeven te nemen. MIND rolde de MIND Blue Monday Run uit over heel Nederland en iedereen kan zich hierbij aansluiten. Stefan doet nog steeds ieder jaar mee, zie https://mindbluemondayrun.doemeemetmind.nl/actie/stefan-wendel.

Meer informatie over de MIND Blue Monday Run is te vinden via www.mindbluemondayrun.nl.

Bron: MIND

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief