3FM Serious Request 2018: levens redden met de Lifeline

Met 3FM Serious Request: De Lifeline komen NPO 3FM en het Rode Kruis in actie om levens te redden, in binnen- en buitenland. In de week voor kerst lopen drie teams met 3FM-dj’s vanaf drie verschillende locaties een week lang het land door, van actie naar actie. Ze gaan 24/7 op een barre tocht door heel Nederland om op kerstavond aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht: de stad waar 3FM Serious Request in 2004 begon.

De opbrengst van 3FM Serious Request 2018 wordt besteed aan drie aspecten van hulpverlening van het Rode Kruis, dat levens redt in binnen- en buitenland. Dit doen zij met het geven van reanimatiecursussen en het plaatsen van AEDs in Nederland, met het voorspellen van rampen, waarschuwen en beschermen van mensen tegen natuurgeweld, en met het bieden van noodhulp bij oorlogen en conflicten, zoals medicijnen, eten, drinken en opvang.

“Je kunt nu zelf bepalen wat je belangrijk vindt”

Sharid Alles, zendermanager van 3FM: “3FM Serious Request is al 14 jaar lang een evenement dat fantastische doelen heeft bereikt en voor onvergetelijke momenten heeft gezorgd. Deze keer gaan de dj’s het hele land in en is er niet één centrale actieplek. Ook kun je nu zelf bepalen wat jij belangrijk vindt en voor één of meerdere doelen gaan. Het gevoel en het doel van de actie zijn niet veranderd, maar met deze vorm kunnen we het luisterende publiek meer dan ooit bij 3FM Serious Request betrekken.”

Bron: Rode Kruis

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.