Aanmelding Rookvrije Generatie Awards van start!

De Rookvrije Generatie Awards komen er weer aan! Vanaf 17 november 2020 t/m 31 januari 2021 kun je een initiatief aanmelden dat het afgelopen jaar en in 2019 een bijdrage heeft geleverd aan een Rookvrije Generatie. Met de Rookvrije Generatie Awards zetten we mooie initiatieven die zich inzetten voor een Rookvrije Generatie in het zonnetje.

De Awards worden dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Vanwege de coronacrisis is de uitreiking begin dit jaar niet doorgegaan. Om ervoor te zorgen dat er geen initiatieven buiten de boot vallen, mogen inzendingen uit 2019 en 2020 meedoen voor de Awards. Meld via onderstaande button een initiatief aan.

Mooie ontwikkelingen

De maatschappelijke beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ wordt steeds groter. Het aantal rookvrije sportverenigingen, kinderboerderijen en speelplekken groeit hard en het aantal gemeenten dat zich inzet voor rookvrij, groeit sterk. Ook zetten steeds meer bedrijven zich in voor een Rookvrije Generatie door te stoppen met de verkoop van tabak of door niet meer te investeren in de tabaksindustrie. Allemaal belangrijke stappen die ervoor zorgen dat ‘rookvrij’ steeds meer de norm wordt, zodat we kinderen kunnen beschermen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken.

‘We zijn benieuwd welke inspirerende acties dit jaar in aanmerking komen voor de felbegeerde Rookvrije Generatie Awards. We zijn op zoek naar de beste initiatieven die een stimulans zijn om kinderen rookvrij te laten opgroeien’, aldus Michael Rutgers, voorzitter van de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij en juryvoorzitter van de Rookvrije Generatie Awards.

Aanmelden initiatieven

Vanaf vandaag tot en met januari 2021 kan iedereen initiatieven aanmelden in de volgende categorieën: bedrijven, gemeenten, personen/ kinderen, spelen & recreëren, scholen, sportverenigingen en zorg. Uit alle aanmeldingen worden initiatieven geselecteerd waar het publiek vanaf half februari op kan stemmen. Publiekstemmen tellen voor 50% mee in de einduitslag en de andere 50% wordt door de jury toegekend. De uitreiking zal voldoen aan de dan geldende coronamaatregelen.

Vorig jaar zijn de Awards uitgereikt aan A.S. Watson Health & Beauty (Kruidvat & Trekpleister), Pepijn Boots (jeugdambassadeur) & Harry Pouwels (longarts), Voetbalvereniging ZAC, MBO College Zuidoost, Speeltuin Neuweg Hilversum, Universitair Medisch Centrum Groningen en Regio Gooi & Vechtstreek. ABN AMRO kreeg een eervolle vermelding.

Aanmelden kan via de website van Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Bron: Rookvrije Generatie