Aidsfonds doet weer mee aan Pride Amsterdam

De Amsterdam Pride is zaterdag van start gegaan. Ook Aidsfonds viert deze week de liefde voor alle liefdes en vaart zoals ieder jaar weer mee tijdens de Canal Parade. Daarnaast lanceerde wij de Guide to Pride, de gratis digitale gids die je helpt om van Pride 2019 een onvergetelijke pride te maken.

De Amsterdam Pride startte zaterdag traditiegetrouw met de Pride Walk. Zo'n 15.000 mensen liepen vanaf het Homomonument naar het Vondelpark om aandacht te vragen voor de rechten van lhbt-ers. Ook Aidsfonds was erbij. Het thema van de Pride is dit jaar "remember the past, create the future". Daarom droegen Aidsfonds-medewerkers en -vrijwilligers prints van Aids Memorial Quilts om stil te staan bij hen die wie in de strijd tegen aids zijn verloren.

Canal Parade

Zaterdag 3 augustus is het tijd voor het feestelijkste deel van de Gay Pride: de Canal Parade. Aidsfonds viert tijdens de botentocht de vrijheid om lief te hebben wie ons lief is! Daarom dompelen we ons onder in liefde door een duik te nemen in een ballenbad vol hartenballen onder het motto ‘Dive in the pool of love’. Hieronder zie je een schets, maar het uiteindelijke resultaat zie je uiteraard zaterdag tijdens de botentocht.

Collectebootjes

Uiteraard varen zoals ieder jaar ook de Aidsfonds-collectebootjes mee. Vrijwilligers en medewerkers van Aidsfonds vangen met hun schepnetten geld op van het publiek dat langs de grachten staat. Dus hou je (klein)geld bij de hand en steun de aidsbestrijding!

Download hier de gratis Guide to Pride, uitgegeven door Aidsfonds. In deze gids vind je handige tips voor de ultieme Pride Week in Amsterdam.

Bron: Aidsfonds

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.