Ajax nieuwe sponsor van de Cruyff Foundation

Edwin van der Sar maakte tijdens de jaarlijkse Schalenavond op de Toekomst bekend dat Ajax de nieuwe sponsor van de Cruyff Foundation is.

Door deze samenwerking is Ajax ook hoofdsponsor van de Cruyff Legacy 14K Run. Dit unieke hardloopevenement gaat in 14 kilometer langs de memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff en eindigt in de Johan Cruijff Arena.

Schoolplein14

De samenwerking behelst meer, want vanaf dit jaar krijgt de winnaar van de Abdelhak Nouri Trofee (voorheen Talent van de Toekomst) een Schoolplein14 aangeboden door Ajax. De winnaar mag zelf een school aanwijzen waar het pleintje aangelegd gaat worden.

Edwin van der Sar: “Ajax ondersteunt de Cruyff Foundation al langer op vele vlakken maar wij vonden het logisch om dit op structurele basis te doen. Deze samenwerking kan bovendien heel goed bestaan naast het mooie werk dat wordt verricht vanuit de Ajax Foundation. Het gedachtengoed van de Johan Cruyff Foundation sluit hier zelfs uitstekend op aan. Ajax zal zich onder andere toespitsen op de 14K Run die onlangs voor de 3e keer succesvol is gehouden.”

Directeur Cruyff Foundation Niels Meijer: “Ajax en de Johan Cruyff Foundation zijn dankzij Johan onlosmakelijk met elkaar verbonden en het is geweldig dat we deze verbintenis op deze manier verder vorm kunnen geven. Naast de Cruyff Legacy Run die we jaarlijks samen organiseren is ook de uitreiking van de Nouri Trofee een bijzondere gelegenheid om de waarden van beiden organisaties kracht bij te zetten. Namelijk dat sport verbindt en verbroedert. Samen met Ajax gaan we de komende drie jaar nog meer kinderen de ruimte geven om te sporten en spelen. “

Ajax en Cruijff verbonden

Bij de start van het voetbalseizoen 2018-2019 veranderde de Amsterdam ArenA officieel van naam in de Johan Cruijff ArenA. Als speler veroverde Cruijff met Ajax onder andere 3 keer de Europa Cup 1, de Wereldbeker en 8 landskampioenschappen. Als trainer won hij met Ajax de Europa Cup 2 (1987) en tweemaal de KNVB Beker. Sinds 10 jaar wordt als eerbetoon zijn legendarische rugnummer 14 niet meer gedragen door spelers van Ajax 1.

Bron: Cruyff Foundation