All Electric Challenge om huizen van het gas te krijgen

Natuur & Milieu lanceert de All Electric Challenge voor bedrijven die het huishoudens makkelijk maken van het gas af te gaan. De organisatie wil op die manier de omschakeling naar elektrisch verwarmde huizen stimuleren. “We moeten zo snel mogelijk alle Nederlandse gebouwen van het gas af krijgen. Daarom zoeken wij pioniers die samen met ons de markt voor elektrisch verwarmen in beweging zetten”, aldus Marjolein Demmers, directeur van Natuur & Milieu.

Bedrijven die met de wedstrijd mee willen doen, wordt gevraagd een product of dienst te ontwikkelen waarbij een huishouden stap-voor-stap overgaat op ‘all electric’ verwarming. Hierbij kunnen bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, isolerende maatregelen en diensten ingezet worden. Als prijs zal Natuur & Milieu helpen bij het promoten van het winnende product.

Jury

In de jury van de All Electric Challenge zitten de Nationale Energiecommissaris Ruud Koornstra, voorzitter van branchevereniging UNETO-VNI Doekle Terpstra en directeur van Natuur & Milieu Marjolein Demmers. Bedrijven kunnen zich tot 15 april aanmelden. Meer informatie en voorwaarden voor deelname vind je op www.slimwoner.nl/all-electric-challenge.

Gasverbruik

Bijna de helft van het Nederlandse aardgasverbruik komt voor rekening van huishoudens. De winning van aardgas zorgt voor aardbevingen in Groningen en bij het verbranden van het gas komt CO2 vrij. Daarom heeft de overheid besloten dat in Nederland alle gebouwen vanaf 2050 aardgasloos moeten zijn.

Bron: Natuur & Milieu