Amref Flying Doctors en Philips blijven samenwerken voor betere gezondheidszorg in Afrika

Ook de komende jaren bundelen Amref Flying Doctors en Philips hun krachten om te zorgen voor goede en betaalbare zorg voor mensen in Afrika. Met als doel om de komende drie jaar 10 miljoen mensen te bereiken.

Sinds 2013 werken Philips en Amref Flying Doctors aan een blijvende verbetering van de gezondheidszorg. Door samen innovatieve en schaalbare modellen te ontwikkelen die zorgen voor betaalbare oplossingen – ook als hun steun stopt.

Jasper Westerink, CEO Philips Africa: “Goede en betaalbare zorg voor iedereen is cruciaal voor de ontwikkeling en de welvaart van een land, met name voor moeders en kinderen. Onze gezamenlijke focus op zorg rondom zwangerschap en bevalling heeft een enorme positieve impact op de kwaliteit van het leven van deze moeders en kinderen. Ik ben dan ook bijzonder blij dat we onze samenwerking met Amref voortzetten. Ik geloof dat we met onze blijvende betrokkenheid en innovatieve oplossingen goede vooruitgang boeken. En zo steeds dichterbij onze gezamenlijk missie komen: goede en betaalbare zorg voor iedereen.”

Samenwerking

De afgelopen jaren hebben Amref Flying Doctors en Philips onder andere medische apparatuur geleverd op het gebied van verloskunde in de Wajir-regio in Kenia. We hebben zo’n 250 medische professionals getraind die werken met een door Philips ontworpen set van medische apparatuur én we hebben een nieuw zorgmodel ontwikkeld in de provincie Makueni in Kenia. Dit doen we samen met de lokale overheid en Nederlandse ontwikkelingsbank FMO.

In Makueni traint Amref Flying Doctors de zorgverleners en geven wij voorlichting aan de inwoners van Makueni over gezondheid. Philips zorgt voor de infrastructuur en medische uitrusting in de lokale gezondheidscentra. De lokale overheid is verantwoordelijk voor het beleid, de regulering en het kwaliteitsmanagement en de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO biedt haar juridische en zakelijke kennis. Zo zorgen we er samen voor dat medische zorg betaalbaar wordt én blijft in deze regio.

Patricia Vermeulen, CEO Amref Flying Doctors: “Ons doel is dat iedereen in Afrika gebruik kan maken van goede en betaalbare zorg. Dit is een grote ambitie die vraagt om sterke samenwerkingen waarin je gebruik maakt van elkaars unieke expertises. En dat is precies waarom onze samenwerking met Philips zo succesvol is: Philips als expert op het gebied van innovatieve medische producten en schaalbare modellen. Wij als experts van de Afrikaanse context én we hebben het vertrouwen van de mensen in de dorpen. Ik kijk dan ook enorm uit naar de voortzetting van onze samenwerking. Want samen maken wij blijvende impact en komt een gezond en sterk Afrika steeds dichterbij.”

Bron: Amref Flying Doctors