Armoedefonds opent 1.000ste MUP (Menstruatieproducten Uitgifte Punt)

Op 5 oktober heeft de Utrechtse wethouder Linda Voortman bij Emmaus Overvecht officieel de 1.000ste MUP in Nederland geopend.

Stichting Armoedefonds zet zich o.a. in tegen menstruatiearmoede in Nederland door gratis menstruatieproducten te verspreiden. 1 op de 10 jonge meiden en vrouwen heeft niet altijd geld voor maandverband of tampons, terwijl dit wel een basisbehoefte is. Het gebrek aan menstruatieproducten brengt schaamte, maar ook sociaal isolement en gezondheidsproblemen met zich mee. Door deze producten via hun MUP’s beschikbaar te stellen voorkomen ze dat er meiden en vrouwen een periode in de maand het huis niet uit kunnen of durven.

Verspreid over Nederland zijn uitgiftepunten gerealiseerd in scholen, bibliotheken, Voedselbanken, lokale hulporganisaties, wijkcentra, kringloopwinkels maar ook kastjes in voortuinen bij particulieren.

En dat aantal is inmiddels tot 1.000 gestegen en groeit nog elke dag.

Overvecht te Utrecht is zo’n wijk waar veel mensen met een economische achterstand leven. Sommigen leven al jaren onder de armoedegrens, anderen worden sinds kort getroffen door inflatie en stijgende energieprijzen. Bij Kringloopwinkel Emmaus kunnen mensen tweedehands spullen kopen en de opbrengst wordt weer besteed om mensen een nieuwe kans in de maatschappij te geven door woon-werkgemeenschappen.

Een perfecte locatie voor de 1.000ste MUP.

Download hier de factsheet 1.000 MUP's

Bron: Armoedefonds

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.