BankGiro Loterij en de VriendenLoterij bundelen hun krachten onder de naam VriendenLoterij

Vanaf maandag 16 augustus zijn de VriendenLoterij en BankGiro Loterij samengevoegd. De twee loterijen gaan nu verder als de vernieuwde VriendenLoterij met een prijzenpot van €135,2 miljoen in het jaar 2021. De vernieuwde VriendenLoterij maakt zich sterk voor alle organisaties die het leven mooier maken door zich in te zetten voor het behoud van het cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.

In totaal zullen er jaarlijks vijftien trekken zijn bij de vernieuwde VriendenLoterij. Het gaat om twaalf maandelijkse trekkingen en drie extra trekkingen met een speciaal prijzenpakket. De deelname van BankGiro Loterij spelers is automatisch omgezet naar een VriendenLoterij-lot, maar zij blijven wel primair spelen voor de culturele doelen. Deelnemers die specifiek kozen om voor één culturele instelling te spelen, blijven dat onder de vlag van de VriendenLoterij ook doen. Deelnemers van de oude VriendenLoterij krijgen een nieuw lotnummer, bestaande uit de laatste vijf cijfers van uw IBAN-nummer en twee eindletters. De prijs van een lot verandert in de nieuwe opzet niet.

De VriendenLoterij heeft een Frequently Asked Questions-pagina opgezet met de antwoorden op de meest voorkomende vragen.

Samen met de Nationale Postcode Loterij valt de VriendenLoterij onder Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V.

Bron: VriendenLoterij