Bijna 1,3 miljoen euro opgehaald door lopers Nacht van de Vluchteling

De Nacht van de Vluchteling heeft een bedrag opgeleverd van 1.270.000 euro. Vanuit Nijmegen, Amersfoort, Rotterdam, Tilburg en Haarlem vertrokken 5.500 deelnemers voor de 10, 20 of 40 kilometer lange sponsorloop.

Op 18 juni om 6.15 uur arriveerden de eerste lopers over de finish in Utrecht. Het was een zwoele nacht, maar de warmte speelde de deelnemers gelukkig weinig parten. Stichting Vluchteling had vooraf rekening gehouden met hoge temperaturen en een hitteplan ingesteld. Zo waren er op alle rustlocaties extra drinkflessen water aanwezig om de lopers fit te houden.

”We hebben met duizenden lopers, sponsors en vrijwilligers laten zien dat er ook warmte en grote welwillendheid is mensen op de vlucht te helpen. Ik ben trots op de lopers.” Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling bij de finish in Den Haag

Onder de deelnemers waren dit jaar ook veel mensen die zelf ooit op de vlucht moesten. Zoals Miriam Aljebouri, die in 1997 met haar ouders, broer en zus wegvluchtte uit Irak. Voor Miriam was het bijzonder om mee te lopen. “Het was heel fijn. Iedereen was vriendelijk en lette goed op elkaar. En dankzij de hoge opbrengst kunnen er nu nog meer mensen op de vlucht worden geholpen.”

Met het geld van deze editie kan Stichting Vluchteling 100.000 mensen noodhulp geven in o.a. Syrië, Ethiopië en Soedan.

Jubileumeditie 2024

De volgende Nacht van de Vluchteling zal plaatsvinden in het weekend van 15-16 juni 2024. De voorinschrijving hiervoor is geopend. Schrijf je in en laat Stichting Vluchteling weten wat jij zou willen volgend jaar!

Bron: Stichting Vluchteling