Buddy van Heddy Honigmann vanaf 3 januari in de bioscopen

Amstelfilm brengt de documentaire Buddy op 3 januari 2019 uit in de bioscopen. De première van de film van Heddy Honigmann was 17 november op IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam).

In Buddy vertelt Heddy Honigmann het verhaal van zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars. Ze zijn speciaal opgeleid om hen te helpen in het leven dat niet altijd makkelijk is. Dankzij de ongelooflijke vaardigheden van hun honden zijn zij echter zo onafhankelijk als mogelijk.

Hulphond Kaiko helpt Erna bijvoorbeeld met uitkleden en keert haar ’s nachts om in haar bed, omdat ze daar zelf niet de kracht voor heeft. Utah is een onvoorwaardelijke vriend voor de autistische jongen Zeb. Ze wijst hem nooit af, zoals de kinderen in de buurt wel hebben gedaan. Hans vertrouwt volledig op zijn grote liefde, geleidehond Missy. En de rebelse Annebel gaat nergens heen zonder Kay, haar kameraad en ‘verpleger’ die over haar waakt als de pijn overweldigend wordt. Makker is al met pensioen. Jarenlang bracht hij de blinde, koppige Edith overal naartoe. Nu zijn ze allebei oud, maar nog steeds onafscheidelijk.

Zowel Erna als Trevor zijn cliënten van Hulphond Nederland. Hun honden, ADL-hulphond Kaiko en PTSS-hulphond Mister, zijn opgeleid in het opleidingscentrum van de stichting in Herpen. Hulphond Nederland heeft bovendien een belangrijke bijdrage geleverd in de researchfase van deze documentaire.

Buddy is een ode aan de vechtlust van de hoofdpersonen en een liefdesportret van de diepe band tussen mens en hond. De documentaire is te zien vanaf 3 januari in de bioscopen. Voor meer info en tickets, klik hier.

Heddy Honigmann maakte veelbekroonde documentaires en speelfilms zoals Forever, Crazy, Het ondergrondse orkest, O amor natural, Tot ziens, Metaal en melancholie en Hersenschimmen.

Bron: Hulphond