Campagne Make-A-Wish Nederland: ‘Dit is je wereldje geworden’

Een steeds kleiner wordend wereldje, een leven dat volledig in het teken staat van ziekzijn en beter worden; in de nieuwe campagne: ‘Dit is je wereldje geworden’ toont Make-A-Wish de dagelijkse realiteit van de ernstig zieke Sofie (6), Kayah (4) en Martinus (7). Met deze campagne roept Make-A-Wish Nederlanders op om er samen voor te zorgen dat het leven van een ziek kind niet gaat over ziekzijn alleen. Ieder mens kan bijdragen aan het vervullen van de allerliefste wens van ernstig zieke kinderen door geld te doneren op makeawishcometrue.nl.

Makeawishcometrue.nl

In de commercial krijgen we een beeld van het leven van de zesjarige Sofie, een ernstig ziek meisje met een hersentumor in een ziekenhuisbed, met de bedrijvigheid van artsen en familie om haar heen. Een alledaagse situatie voor een gezin met een ernstig ziek kind. Een leven waarin het de hele dag gaat over medicijnen, ziekenhuisbezoek, pijn, verdriet en onzekerheid en waarbij het bovendien vaak niet duidelijk is wat het perspectief is. Is er nog tijd en ruimte voor het vervullen van de allerliefste wens van Sofie: een echte prinses zijn? En wie zorgt ervoor dat deze wens doorgaat? We kijken als toeschouwer naar Sofie terwijl voice-over Fockeline Ouwerkerk - ambassadeur van Make-A-Wish Nederland en zelf moeder - een aangrijpend gedichtje voorleest.

De campagne, waarin naast Sofie (6) ook wenskinderen Kayah (4) en Martinus (7) te zien zijn vraagt donateurs bij te dragen aan het vervullen van allerliefste wensen op de donatiepagina makeawishcometrue.nl.

Niemand wil dat het verhaal van een ernstig ziek kind eindigt met een diagnose

Hanneke Verburg, algemeen directeur Make-A-Wish Nederland vertelt over de campagne: “Elke dag horen gemiddeld drie gezinnen in Nederland dat hun kind ernstig, soms zelfs levensbedreigend ziek is. Op dat moment ontstaat er een situatie waarbij het leven van een kind volledig in het teken staat van ziekzijn en behandelingen. Het leven van een ernstig ziek kind mag niet gaan over ziekzijn alleen. Daarom roepen wij Nederlanders op om ons te steunen en op die manier ervoor te zorgen dat er naast het ellendige ziekzijn ook ruimte komt voor een gezin om zich ergens op te verheugen en met een lach op terug te kijken: namelijk een allerliefste wensvervulling.”

Bron: Make-A-Wish Nederland