Cordaid en Sheltersuit Foundation slaan handen ineen voor Oekraïners

Bas Timmer, oprichter Sheltersuit Foundation, en Cordaid’s Expert Noodhulp Paul Borsboom zijn deze week in Oekraïne om Shelterbags uit te delen aan gezinnen en kwetsbare ouderen. Deze actie in het zwaar getroffen gebied rondom Mikolajiv is het startschot van een samenwerking waarbij Sheltersuit Foundation en Cordaid de handen ineenslaan om deze winter in het hele land Shelterbags uit te delen.

Cordaid en de Sheltersuit Foundation begonnen hun samenwerking omdat steeds meer Oekraïners deze winter in angst zitten en dagelijks in de vrieskou moeten doorbrengen. Hun huizen zijn zwaar beschadigd of zelfs verwoest en ze hebben te maken met een niet meer op te vangen energietekort.

Met de innovatieve Shelterbags van Sheltersuit Foundation kunnen oorlogsslachtoffers in de verwoesting die de oorlog heeft aangericht toch nog droge en warme beschutting vinden. De Shelterbag van Sheltersuit Foundation is een wind- en waterdichte tent met een matras en een slaapzak ineen en is geschikt voor gebruik bij winterse temperaturen en ook in warmere, natte seizoenen.

Sinds het uitbreken van de oorlog werkt Cordaid nauw samen met zusterorganisatie Caritas Ukrain in humanitaire hulpprogramma's door het hele land. Zo kunnen de zwaarst getroffenen in door oorlog geteisterde gebieden worden bereikt. De humanitaire hulpactiviteiten omvatten distributie van voedsel en water, het uitdelen van kleding, dekens en matrassen, reparaties aan huizen, leveringen van brandhout, het verstrekken van aanvullende energiebronnen zoals generatoren en powerbanks, kinderopvang en psychosociale hulp.

Sheltersuit en Cordaid hebben de aankomende maand als doel om geld in te zamelen om op deze manier zoveel mogelijk Oekraïners die nu in extreme kou zitten warmte en bescherming te bieden. Om Cordaid en Sheltersuit Foundation te steunen bij hun werk in de Oekraïne kan men doneren via de speciaal voor dit project aangemaakte website.

Bron: Cordaid

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief