Corona sociaal herstelfonds van het Oranje Fonds biedt steun

Door de coronacrisis zijn veel Nederlanders in (diepere) armoede beland. Vanaf vandaag kunnen projecten die zich inzetten voor mensen die in armoede leven een beroep doen op het Corona sociaal herstelfonds van het Oranje Fonds. Hierin is sinds de start in juni 4 miljoen euro beschikbaar gesteld waarmee sociale initiatieven problemen kunnen aanpakken die veroorzaakt of verergerd zijn door de coronacrisis.

Maar liefst een half miljoen Nederlanders leeft in armoede. Armoede raakt sommige groepen, zoals alleenstaande ouders, (tijdelijke) arbeidsmigranten, mensen met flexibele contracten of jongeren zonder startkwalificatie, extra hard. Daarnaast zijn er nieuwe groepen, zoals een deel van de zelfstandigen, in armoede geraakt door de crisis. Veel sociale initiatieven die armoede in Nederland bestrijden hebben door corona hun werk tijdelijk moeten stilleggen of hun werkwijze moeten veranderen.

Directeur Sandra Jetten van het Oranje Fonds: “Steeds meer coronamaatregelen verdwijnen, maar de gevolgen van corona blijven nog lange tijd voelbaar. Net zoals we in coronatijd voor elkaar klaarstonden, is het belangrijk dat we ook nu samen bouwen aan sociaal herstel.”

Daarom gaat het Oranjefonds sociale initiatieven die zicht richten op het bestrijden van armoede steunen. Ze helpen ze zich weer opnieuw uit te vinden en zich aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid. Dit doen ze door middel van het delen van kennis en financiële hulp.

Meer informatie over het Corona sociaal herstelfonds >

Bron: Oranje Fonds