Coronavirus: Rode Kruis opent hulplijn voor kwetsbaren

De impact van het coronavirus op Nederlanders wordt steeds groter. Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888).

“We krijgen signalen dat er veel ouderen zijn met zorgen,” zegt Marieke van Schaik, directeur van het Rode Kruis. “Via de Rode Kruis Hulplijn kunnen we over de zorgen praten, advies geven over hun specifieke situatie en waar nodig ook doorverwijzen naar de juiste hulp. Hiermee willen we zorgen wegnemen in een onzekere tijd.”

Voorlichting

Er is de laatste weken veel aandacht voor voorlichting over hygiëne in verband met de uitbraak van het virus. Het kan zijn dat je je angstig voelt nu het virus zich verder verspreidt in Nederland. In een situatie zoals deze is het normaal dat je dit soort gevoelens hebben. Wat helpt, is erover praten met mensen die je vertrouwt.

Ook is juiste informatie cruciaal. Het is het beste om je te baseren op betrouwbare bronnen als de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), RIVM en het Rode Kruis.

Bron: Rode Kruis