De Kinderpostzegelactie 2018 is van start

Nicolette van Dam kocht vandaag de eerste zegels van kindambassadeur Suzy (11 jaar) bij Brasserie van Dam. Morgen is het officiële begin van de Kinderpostzegelactie waarbij ruim 160.000 kinderen uit groep zeven en acht op pad gaan om andere kinderen een goed thuis te geven. De opbrengst gaat naar diverse goede doelen die aansluiten bij het thema ‘Een goed thuis voor ieder kind’.

70 jaar steun aan kwetsbare kinderen

Al zeventig jaar gaan duizenden kinderen langs de deuren om postzegels en andere producten te verkopen en zo kinderen die extra steun nodig hebben te helpen. Zo kon kindambassadeur Suzy moeilijk meekomen in de klas maar was er thuis geen geld beschikbaar om haar te ondersteunen. Dankzij de Kinderpostzegelactie krijgt Suzy een gelijke kans. Maar ook voor kinderen in binnen- en buitenland die, om welke reden dan ook, niet bij hun ouders kunnen wonen, niet naar school kunnen en moeten werken of die al vroeg nare dingen hebben meegemaakt maakt Kinderpostzegels zich sterk.

De kinderpostzegelactie anno nu

Nadat eerder het leveren van de bestellingen uit de al zo drukke handen van de leerkracht zijn genomen als ook dat er digitale dimensies zijn toegevoegd met oa een bestel-app en Dylan Haegens als online coach, is er dit jaar de optie van het ´Lokaal Besteden´ voor deelnemende scholen. Hierbij kunnen scholen kiezen om (een deel van) de opbrengst te besteden aan een project bij hen in de buurt of aan kwetsbare kinderen van de eigen school.

Ook breidt Kinderpostzegels het assortiment van kinderpostzegels, kaarten en pleisters uit met een hippe shopper, kleurrijke tulpenbollen en een lekker theepakket. De kinderpostzegels en andere producten worden ook verkocht via de webshop.

De Fabeltjeskrant

Op de Kinderpostzegel sieren dit jaar de personages uit De Fabeltjeskrant. Ter gelegenheid van het vijftigjarige jubileum van de iconische televisieserie, is een ereplekje ingeruimd voor onder andere Meneer de Uil, Bor de Wolf en Juffrouw Ooievaar.

Bron: Stichting Kinderpostzegels