Donateurs aan het woord in campagne Geef Gerust

Afgelopen weekend is de vervolgfase van de landelijke publiekscampagne ‘Geef Gerust aan een Erkend Goed Doel’ van start. Kern van de campagne is dat je gerust kunt geven aan een Erkend Goed Doel. Donateurs laten in een filmpje weten waarom ze geven aan een Erkend Goed belangrijk vinden.

De campagne ‘Geef Gerust aan een Erkend Goed Doel’ wordt via verschillende kanalen verspreid, online, televisie en radio. Op de campagnewebsite geefgerust.nl zal van 8 tot 21 juni bovendien een prijsvraag te vinden zijn, waarmee het publiek een donatie voor zijn favoriete Erkende Goede Doel kan winnen.

In oktober 2017 werd de campagne ‘Geef Gerust aan een Erkend Goed Doel’ voor het eerst gelanceerd, tezamen met de uitreiking van de 500ste Erkenning aan stichting ‘Het Vergeten Kind’.

Boodschap campagne

‘Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat zij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Let daarom op het Erkend Goed Doel-logo’. Dat is boodschap van de campagne. Donateurs kunnen ervan uitgaan dat een Erkend Goed Doel bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met iedere euro en hierover verantwoording aflegt. Via de website geefgerust.nl kan men checken of een goed doel erkend is.

Initiatiefnemers campagne

De campagne Geef Gerust is een initiatief van de goededoelensector en is ontwikkeld door de brancheorganisaties Goede Doelen Nederland, Nederland Filantropieland en toezichthouder CBF. De campagne is medegefinancierd met een subsidie van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Bron: Goede Doelen Nederland