Earth Hour op 27 maart

Op zaterdag 27 maart van 20:30-21:30 uur gaat over de hele wereld weer 1 uur het licht uit om aandacht te vragen voor de kwetsbare natuur op aarde. Met deze wereldwijde beweging (miljoenen mensen in meer dan 180 landen doen jaarlijks mee) geven we die natuur een stem.

Earth Hour

Dit jaar kunnen we helaas geen fysieke evenementen organiseren in het land. We nodigen jou wel van harte uit voor onze speciale livestream: Earth Hour LIVE! Tijdens deze livestream geven onze ambassadeurs Humberto Tan, Armin van Buuren en André Kuipers samen met andere bekende Nederlanders natuur een stem. Tijdens Earth Hour LIVE komen muziek, inspirerende verhalen van bijzondere gasten, dilemma’s én entertainment aan bod. Zoals een mini-show van cabaretier Guido Weijers, een live optreden van o.a. Danny Vera en FRIDAY, een lesje klimaat met Amara Onwuka en nog veel meer. Earth Hour LIVE wordt uitgezonden vanuit de radiostudio van Armin. Als het licht uitgaat om precies 20:30 uur, gaat ook de livestream op zwart en kun je Earth Hour LIVE verder als audiostream beluisteren.

Jouw stem voor de natuur is zó belangrijk

Earth Hour is het moment om aandacht te vragen voor de natuur op aarde én om de Voice for the Planet petitie te tekenen. Waarom? 2021 is een cruciaal jaar voor de natuur op aarde. Een jaar waarin we de kans hebben op het tij te keren. Wereldwijd worden er door politieke leiders belangrijke beslissingen genomen over de toekomst van het klimaat en biodiversiteit. Door het tekenen van de Voice for the Planet laat jij zien dat je natuur belangrijk vindt. Daarnaast roep je wereldleiders op om beslissingen te nemen die niet ten koste gaan van de natuur, maar juist bijdragen aan bescherming en herstel ervan. Wij laten jouw stem horen op deze belangrijke momenten:

  • bij de formatie van het nieuwe kabinet in Nederland in maart,
  • de UN Biodiversity Conference in oktober,
  • en de UN Climate Change Conference in november.

Zo kunnen we druk uitoefenen op politici en wereldleiders en duidelijk maken dat er nú actie nodig is om biodiversiteitsverlies te stoppen en natuurherstel op nummer 1 te zetten.

Earth Hour Live

Wanneer: zaterdag 27 maart
Tijd: van 20:15 tot 21:45
Waar: De livestream is te volgen via de website wwf.nl/earthhour en via het YouTube-kanaal

Bron: WNF