Earth Hour: Samen één uur het licht uit voor de aarde. Zaterdag 24 maart van 20.30 uur tot 21.30 uur.

Doe mee aan Earth Hour en laat samen met miljoenen mensen in meer dan 180 landen zien dat jij onze prachtige planeet wil beschermen. Dat kan door 1 uur het licht uit te doen, op 24 maart tussen 20.30 uur en 21.30 uur.

Dit wereldwijde signaal is belangrijk om het probleem en de oplossing van klimaatverandering wereldwijd op de kaart te zetten en samen de handen ineen te slaan voor de natuur op aarde. Dankzij Earth Hour maken steeds meer consumenten, bedrijven, overheden en landen duurzame keuzes.

Meedoen is heel simpel: doe thuis het licht uit of sluit je aan bij één van de evenementen. Tip: dit jaar steken we Earth Hour in een smakelijk jasje en roepen we iedereen op om aan te sluiten bij het Earth Hour Dinner in the Dark. Dat kan door tijdens Earth Hour thuis een etentje te organiseren of door uit eten te gaan in een deelnemend restaurant.

Laat weten dat je meedoet via wnf.nl/earthhour. #earthhour

Waarom organiseert het Wereld Natuur Fonds Earth Hour?

Grootschalige ontbossing en ons energieverbruik zijn van grote invloed op het klimaat. En klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen van de natuur. Ontbossing is verantwoordelijk voor 15% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. In bomen zit veel CO2 opgeslagen, dat vrijkomt als bos wordt gekapt of verbrand. De oplossing ligt in het tegengaan van ontbossing en een verandering van de energiebronnen die we gebruiken. Er zal op grote schaal overgeschakeld moeten worden op energie uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Earth Hour toont aan dat het mogelijk is om over de hele wereld de handen ineen te slaan en met gezamenlijke energie te werken aan de oplossing.

Bron: WNF