Ebola virus verspreidt zich via Instagram

De afgelopen dagen waren 44 BN’ers ‘ziek’ om aandacht te vragen voor levensbedreigende ziektes. Op social media accounts van onder andere Tygo Gernandt, Eva van de Wijdeven, Tess Milne en Mascha Feoktistova zijn confronterende foto’s te zien met ‘symptomen’ van ebola. Veel volgers zijn geschokt en verbaasd. De ‘geïnfecteerde’ Nederlanders willen hiermee aandacht vragen voor slachtoffers van ernstige ziektes en het werk van Artsen zonder Grenzen (AzG).

Medewerkers van AzG zien dagelijks de gevolgen van cholera, tuberculose of ebola. Deze ziektes komen vrijwel niet in Nederland voor, daarom brengen deze foto’s, die veel heftige reacties op social hebben losgemaakt, de slachtoffers dichterbij. Eva van de Wijdeven: ‘Ik doe mee omdat ik ebola een gezicht wil geven, zodat mijn volgers weten hoe het eruit kan zien’.

De ‘zieke’ BN’ers roepen op het werk van Artsen zonder Grenzen financieel te steunen door middel van een tikkie. De opbrengst wordt besteed aan levensreddend werk: noodhulp of langdurige medische hulp, maar daar waar onze inzet het hardst nodig is.

Een overzicht van de foto’s is te zien op www.faceit.nu.

Bron: Artsen zonder Grenzen