Eet Geen Dierendag

Op 4 oktober is het Eet Geen Dierendag – de diervriendelijkste dag van het jaar. Met een radiospot roept Wakker Dier iedereen op om mee te doen. Want we eten in Nederland ontzettend veel dieren. Dus elke dag dat we dat niet doen, telt.

600 duizend dieren

In de radiospot onthult Wakker Dier hoeveel dieren we in Nederland elke dag eten: 600 duizend. En omdat dit gigantische getal bijna niet voor stellen is, maakt Wakker Dier het concreet. Stel dat je alle koeien, varkens en kippen die op één dag worden gegeten, achter elkaar zou zetten. Hoe lang is die rij dan? Het antwoord: heel lang. Net zo lang als de afstand van Amsterdam naar Brussel.

Waarom Eet Geen Dierendag?

Met Eet Geen Dierendag stimuleert Wakker Dier mensen om vaker lekker iets anders te eten dan vlees. Want als we met z’n allen minder vlees eten, hoeven we minder dieren te houden. Bovendien kun je zo ook op een gemakkelijke manier iets doen voor de aarde én je eigen gezondheid. De productie van het vlees dat we in Nederland eten zorgt namelijk voor veel broeikasgassen. Omgerekend zo’n 30 miljoen kilo CO2, of 176 miljoen kilometer autorijden. Per dag! En als je niet te veel bewerkt en rood vlees eet, dan heb je minder kans op ziekten zoals diabetes.

Daarom organiseert Wakker Dier elk jaar op 4 oktober Eet Geen Dierendag. De perfecte dag om met heel Nederland eens lekker iets anders te eten.

Ook veel bedrijven doen mee en zetten op 4 oktober vegetarisch eten in het zonnetje. Zo beleef je Eet Geen Dierendag bij Ikea en in de bedrijfsrestaurants van Albron, Appèl, Beijk, Cater Concept, Eurest, Hutten, ISS, Leo op ’t werk, TGTHR, Van Leeuwen, Van Lier, Vital4Skool en Vitam. Eet Geen Dierendag wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Bron: Wakker Dier