Enorme ravage na aardbeving in Turkije en Syrië, Rode Kruis opent Giro 7244

Ze zijn verschrikkelijk, de eerste beelden na de aardbeving in Turkije en Syrië. Door de beving zijn duizenden mensen overleden en vele anderen raakten gewond. Gebouwen zijn ingestort en veel mensen zitten nog vast onder het puin. Het Rode Kruis doet alles om te helpen in Turkije en Syrië en heeft daarom Giro 7244 geopend.

Ravage aardbeving Turkije en Syrië

De aardbeving in het grensgebied van Syrië en Turkije had een kracht van maar liefst 7.8 op de schaal van Richter. De beving was zo zwaar dat hij zelfs in Cyprus, Libanon en Israël werd gevoeld.

In Turkije zijn zeker tien provincies geraakt. In Syrië zijn in ieder geval gebouwen ingestort in Hama, Aleppo, Latakia en Tartous. Duizenden mensen zijn overleden, er zijn vele gewonden en er liggen nog mensen onder het puin.

De situatie is extra lastig omdat het momenteel erg koud is in het gebied. Er ligt op veel plekken sneeuw en er zijn zware stormen. Daardoor is het lastig om hulpteams en -goederen op locatie te krijgen. Hulpverleners van het Rode Kruis in Syrië en Turkije zijn hard bezig om zoveel mogelijk mensen te redden en hulpgoederen te brengen naar getroffen gebieden.

Hoe helpt het Rode Kruis bij de aardbeving?

 • Ze helpen bij zoek- en reddingsacties en proberen zoveel mogelijk mensen onder het puin vandaan te halen.
 • Ze bieden eerste hulp, bemensen ambulances en vervoeren mensen naar het ziekenhuis.
 • Ze zorgen dat mensen bloed kunnen doneren en vervoeren dit naar het rampgebied.
 • Ze delen dekens, tenten, voedsel en maaltijden uit.

  Wat kun jij doen voor de slachtoffers?

  Het Rode Kruis heeft gironummer 7244 geopend om slachtoffers van de aardbeving te helpen. Wil jij de mensen in Turkije en Syrië steunen? Doneer dan op Giro 7244 (IBAN NL19INGB0000007244).

  Bron: Het Rode Kruis

  ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

  Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.

  Blijf op de hoogte!

  Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

  Aanmelden nieuwsbrief