Geslaagde zesde editie Koningsspelen

Afgelopen vrijdag vonden voor de zesde keer de Koningsspelen plaats. De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend evenement en wordt door de Johan Cruyff Foundation en Krajicek Foundation georganiseerd.

Op vrijdag 20 april heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de Koningsspelen geopend op Brede School “De Fliert” in Twello. Na het ontbijt gaf de Koning het startsein voor de sportdag waarna traditiegetrouw het optreden van Kinderen voor Kinderen plaatsvond. Aan de Koningsspelen deden meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van ruim 6.000 scholen mee. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch gebied en Nederlandse scholen in het buitenland.

De Koning nam samen met 510 leerlingen van de Brede School De Fliert tijdens de landelijke opening deel aan het Koningsontbijt. De school bestaat uit drie basisscholen; KBS De Kleine Wereld, CBS De Oase en OBS De Hietweide. Daarnaast is er ook een peuterspeelzaal en BSO gevestigd in het gebouw. Na het Koningsontbijt verrichtte de Koning samen met een aantal kinderen de openingshandeling.

De zesde editie van de Koningsspelen stond in het teken van buitenspelen. Met het thema ‘BinnensteBuiten’ werd iedereen uitgedaagd om dit jaar veel buiten te spelen en te ontdekken wat ze in huis hebben.

Richard Krajicek, initiatiefnemer van de Koningsspelen: “Met de Koningsspelen willen we een bijdrage leveren aan een gezonde en sportieve samenleving. Ik ben dan ook trots dat er dit jaar wederom 1,2 miljoen kinderen en ruim 6.000 scholen deelnemen aan de Koningsspelen. Want naast tijd voor taal en rekenen blijft het essentieel dat er voldoende bewegingsonderwijs op lagere scholen wordt aangeboden en dat kinderen een gezonde levensstijl ontwikkelen.”

Bron: Krajicek Foundation

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.