Gezocht: sociaal ondernemers die zich inzetten tegen eenzaamheid

Ambitieuze sociaal ondernemers die zich inzetten tegen eenzaamheid kunnen zich aanmelden voor het nieuwe programma Ondernemen tegen eenzaamheid. Een initiatief van het Oranje Fonds en het KPN Mooiste Contact Fonds. Drie jaar lang bieden de organisaties steun en begeleiding om zo samen een vuist te maken tegen eenzaamheid.

Het programma Ondernemen tegen eenzaamheid biedt plek aan maximaal twintig ambitieuze sociaal ondernemers die zich inzetten om eenzaamheid in Nederland structureel te verminderen. Ze krijgen drie jaar een financiële impuls en daarnaast ook workshops, coaching, toegang tot een relevant netwerk en landelijke zichtbaarheid. Het doel? Duizenden mensen helpen. Daarbij wordt de kracht van technologie ingezet om onderling contact tussen mensen tot stand te brengen.

Innovatieve ideeën

"Eenzaamheid was al een groot probleem en deze crisis maakt het alleen nog maar groter, in alle lagen van de bevolking. Gelukkig zien we dat heel veel mensen bereid zijn iets voor anderen te betekenen", zegt Oranje Fonds-directeur Sandra Jetten. "Met ons gezamenlijke programma Ondernemen tegen eenzaamheid gaan we een groep sociaal ondernemers ondersteunen die zich willen inzetten om eenzaamheid in Nederland structureel te verminderen. Door in hen te investeren, financieel maar juist ook met kennis en coaching, kunnen zij groeien en op termijn nog meer mensen uit de eenzaamheid helpen.”

Marieke Snoep, bestuurslid van het KPN Mooiste Contact Fonds en lid van de Raad van Bestuur van KPN vult aan: “We roepen ondernemers op zich te melden met hun innovatieve ideeën voor het programma Ondernemen tegen eenzaamheid. Met als doel dat we gezamenlijk voor zoveel mogelijk mensen een verschil gaan maken.”

Sociaal ondernemers kunnen zich tot en met 2 mei aanmelden.

Bron: Oranje Fonds