GivingTuesday: 1 december 2020, wereldwijde actiedag voor solidariteit

In meer dan 70 landen zetten miljoenen mensen en duizenden organisaties zich in voor een betere wereld op GivingTuesday. Dit jaar is GivingTuesday op 1 december 2020.

GivingTuesday

GivingTuesday is een wereldwijde actiedag om goed te doen. Het idee is in 2012 in Amerika ontstaan als reactie op Black Friday, de dag dat winkels adverteren met scherpe aanbiedingen. Sindsdien is elke 1e dinsdag na Black Friday uitgeroepen tot GivingTuesday. GivingTuesday is daarna in slechts enkele jaren uitgegroeid tot een wereldwijde geef-beweging. GivingTuesday brengt mensen, gemeenschappen en organisaties van over de hele wereld bij elkaar met een gemeenschappelijk doel: inspireren om aan en om elkaar te geven. Bij de eerste Nederlandse editie in 2019 namen al ruim 300 goede doelen en andere maatschappelijke organisaties deel. Ook dit jaar zijn er inmiddels 100 acties aangemeld.

Wat doe jij?

Met deze drie woorden wordt aan Nederlanders gevraagd om mee te doen met de GivingTuesday beweging. Elke daad van vrijgevigheid telt: of je nu iemand aan het lachen wil maken, een buurman wil helpen, op wil komen voor een probleem in de wijk, iets in wil zamelen voor mensen waar je om geeft en die hulp nodig hebben. Je kunt zelf kiezen voor welk doel je jouw actie organiseert. Voor voorbeelden van anderen zie: watdoejij.givingtuesday.nl. Op www.givingtuesday.nl kunnen deelnemende organisaties of individuen zich aanmelden met hun initiatief, actie of idee. Deelnemers laten zo op een wereldkaart zien wat zij doen voor een ander. En iedereen kan acties vinden om aan mee te doen.

#GivingTuesday #watdoejij

Bron: Giving Tuesday