Goede Doelen Gids 2018 is uit

Als u aan goede doelen geeft, doet u dat in het vertrouwen dat zij uw geld goed besteden. Deze nieuwe Goede Doelen Gids voorziet u van informatie over goede doelen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Bovendien is bij elk goed doel een contactpersoon opgenomen. U kunt contact opnemen met deze persoon wanneer u vragen over een specifiek goed doel heeft. Voorin de gids vindt u informatie over schenken en nalaten aan goede doelen. U kunt een goed doel op een fiscaal gunstige manier steunen: met voordeel voor het goede doel én voor u zelf.

Al deze goede doelen staan voor idealen. Idealen die voortkomen uit compassie en solidariteit. Uit verontwaardiging over onrecht, uit mededogen met zieken en uit de verantwoordelijkheid voor het behoud van kostbare natuur en cultuur. Wellicht bent u één van die mensen die zich inzet of wil inzetten voor een goed doel. Omdat u een ideaal heeft en graag wil bijdragen aan een betere wereld. U vindt het bijvoorbeeld belangrijk dat er wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar de bestrijding van ziekten. Of u wilt opkomen voor mensenrechten of dieren in nood helpen, kindersterfte bestrijden of natuur en milieu in Nederland beschermen. U bent op zoek naar een organisatie met hetzelfde ideaal als u. Deze organisatie kunt u op allerlei manieren steunen door bijvoorbeeld vrijwilligerswerk te doen of geld te doneren. Steeds meer mensen besluiten daarnaast ook om via (een deel van) hun nalatenschap een goed doel te steunen. Omdat ze het belangrijk vinden dat er ook na hun overlijden wordt doorgewerkt aan het ideaal waar ze zo om geven. Om zo samen het verschil te maken en te werken aan een betere wereld.

De goede doelen in de Goede Doelen Gids

Voor alle 192 goede doelen in de gids geldt dat zij Erkend Goed Doel zijn of de Erkenning bij het CBF hebben aangevraagd. Ook bevat de gids een lijst met alle erkende goede doelen. De informatie over de goede doelen is bijgewerkt tot maart 2018.

De goede doelen zijn ingedeeld in de acht categorieën:

  • gezondheid
  • internationale hulp & mensenrechten
  • religie & levensbeschouwing
  • welzijn
  • dieren
  • kunst & cultuur
  • onderwijs
  • natuur, milieu & wildlife

Klik hier voor de Goede Doelen Gids 2018.