Habitat lanceert online escape game: de wereld rond vanuit je eigen huis

Vandaag lanceert Habitat Nederland https://habitat.nl/onlineexpeditie, een online escape game die je meeneemt op een reis om de wereld. In een zomer waar de meeste Nederlanders in eigen land blijven, nodigt Habitat iedereen uit voor een virtuele reis van Afrika naar Azië en Midden Amerika. De online expeditie is een leuke en uitdagende game waarin de spelers Habitatprojecten in verschillende landen bezoeken. Habitatambassadeurs Marlayne Sahupala (zangeres en presentatrice van SBS Hart van Nederland) en Buddy Vedder (acteur, zanger en winnaar “Wie is de Mol 2020) begeleiden de spelers tijdens deze bijzondere virtuele expeditie. Het spel is gebouwd door Creators United, een collectief van 18 escaperoom eigenaren en is vanaf vandaag voor iedereen gratis te spelen.

Op reis met Habitat vanuit je eigen huis

Uit onderzoek van 1Vandaag blijkt dat de helft van de Nederlanders deze zomer niet op reis gaat. En wie wel van plan is even weg te gaan, blijft vaak in eigen land. Ook bij Habitat wordt er momenteel niet gereisd. Alle bouwprojecten liggen stil. Waar in andere jaren 6.000 mensen met Habitat op reis gaan om mee te bouwen aan een huis voor een gezin in een ontwikkelingsland, zijn dit jaar alle bouwreizen geannuleerd. Daarom is er nu Habitats online expeditie, een virtuele reis voor iedereen die graag wat van de wereld ziet en tegelijkertijd veilig thuis wil blijven.

Habitatambassadeurs Marlayne en Buddy reizen met mee

Habitatambassadeurs Marlayne Sahupala en Buddy Vedder zijn de reisleiders tijdens deze online expeditie. Zij vertellen meer over de landen die de spelers bezoeken en laten ze kennismaken met de projecten van Habitat.

Buddy Vedder: “Het werk van Habitat raakt mij enorm. Tijdens mijn reis door Oeganda heb ik van dichtbij kunnen zien, voelen en ervaren wat een verschil een veilig thuis kan maken. Wat het betekent voor een persoon, gezin, familie en soms zelfs voor het hele dorp.” Daarom zet Buddy zich vanaf vandaag in als ambassadeur voor Habitat Nederland. “Ik hoop met mijn bijdrage als ambassadeur een inkijk te geven in de problematiek die helaas in veel landen nog heerst, maar liever nog te laten zien wat wij als organisatie doen om gezinnen de kans te geven een betere toekomst op te bouwen.”

Voor de spelers die van een beetje competitie houden is er de mogelijkheid om tégen Buddy of Marlayne te spelen. Marlayne en Buddy zetten allebei een mooie tijd neer en dagen iedereen uit deze te verbeteren.

Een spel van Creators United

De online expeditie van Habitat is gebouwd door Creators United. Dit collectief van 18 escaperoom-eigenaren heeft sinds ze door het uitbreken van de coronacrisis thuis kwamen te zitten de krachten gebundeld. Ze maakten onder andere “de verloren herinnering” dat de afgelopen weken tienduizenden spelers trok. Laura Pieterman namens Creators United: “Al vanaf het eerste contact met Habitat is onze projectgroep heel enthousiast. De projecten van Habitat zijn tastbaar en je ziet echt wat de impact is. We zijn dan ook heel trots op de samenwerking én het resultaat: een virtuele reis rond de wereld in een online escape game. En natuurlijk kunnen we ons geen betere reisleiders wensen dan Buddy en Marlayne!”

Klik hier voor de Habitat online escape game.

Bron: Habitat Nederland

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.