Het Nationaal Ouderenfonds schuift ouderen aan bij kerstdiners door heel Nederland

Van 9 tot 24 december organiseert het Nationaal Ouderenfonds, in samenwerking met Van der Valk Hotel & Restaurants en honderden lokale vrijwilligers, door het hele land kerstdiners voor ouderen.

In elke straat woont wel een oudere die zich eenzaam voelt. Hun wereld is kleiner door het verlies van een partner of omdat ze minder makkelijk op pad kunnen. Maar liefst 5.000 ouderen vinden bij de kerstdiners gezelligheid, heerlijk eten aan een feestelijke tafel en een warm welkom. Dankzij de lokale coördinatoren heeft ieder Van der Valk hotel een unieke invulling van de avond. Bij het ene hotel wordt de avond muzikaal omlijst en staan er leden van de lokale Rotaryclub in de bediening. In andere hotels helpen de kinderen mee, zijn er klassieke koren te horen of worden de ouderen getrakteerd op een cabaretvoorstelling.

Landelijke impact

In totaal stellen 49 Van der Valk locaties hun deuren open voor ouderen. ‘Het is fijn dat we over het hele land verdeeld zoveel ouderen mogen verwelkomen,’ zegt Esther Hammink, directeur van Van der Valk Theaterhotel Almelo en vierde generatie Van der Valk. ‘Van der Valk is er voor iedereen en goed voor onze gasten zorgen is voor ons een vanzelfsprekendheid. Helemaal rond de feestdagen, dagen die draaien om samen zijn. Wij dragen dan ook graag ons steentje bij om juist ook deze ouderen het kerstgevoel te geven.’

Aanschuiven voor meer contact

De kerstdiners zijn bedoeld om ouderen samen te brengen tijdens de feestdagen. Daarnaast kunnen ouderen tijdens de diners in contact komen met mensen uit de buurt, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben. Het Ouderenfonds draagt hiermee bij aan de vergroting van de sociale wereld van ouderen om zo eenzaamheid te voorkomen.

Bron: Nationaal Ouderenfonds