HP en Plastic Soup Foundation lanceren samen een duurzaamheidschallenge: Ga op plasticdieet en verminder je plastic footprint.

HP Nederland en Plastic Soup Foundation bundelen hun krachten op duurzaamheidsgebied door consumenten uit te dagen op plasticdieet te gaan en hun plastic footprint te verminderen.

HP is een autoriteit op het gebied van kleur en heeft daarnaast de missie om het meest duurzame techbedrijf ter wereld te worden. Daarom slaat HP de handen ineen met Plastic Soup Foundation om gezinnen uit te dagen op plasticdieet te gaan, en zo hun plastic footprint te verminderen en bedreigde kleuren te redden.

Op 2 november onthulden HP en Plastic Soup Foundation de voor hen bedreigde kleur van dit jaar: blauw. Onder het credo “Ga mee op plastic dieet”, werd de nieuwe samenwerking gelanceerd, wat onder meer bestaat uit een challenge van HP via de app “My Little Plastic Footprint”. De app heeft als doel gebruikers bewust te maken van hun plasticconsumptie en biedt handvatten hoe dit dagelijks te verminderen. In dit geval focussen ze zich op een plastic-vrije lunch op school, kantoor of thuis.

Waarom kiest Plastic Soup Foundation voor een samenwerking met HP?

PSF neemt alleen donaties aan van bedrijven die hun plastic footprint onder controle hebben en geen grote plastic vervuilers zijn. Daarnaast is HP een interessante partner aangezien veel van de oplossingen die momenteel ontwikkeld worden om de plasticsoep te stoppen een ICT gerelateerde vraag in zich hebben. Kijk bijvoorbeeld naar logistiek, datamanagement, apps, etc.

Duurzaamheid is één van de belangrijkste pijlers in de bedrijfsvisie van HP. HP heeft zich als doel gesteld om netto-nul uitstoot van broeikasgassen in haar hele waardeketen te behalen in 2040. Een voorbeeld hiervan is dat vandaag de dag meer dan 80% van de originele HP-inktcartridges worden gemaakt van gerecycled materiaal. In april 2021 kondigde HP aan om in 2030 75% circulariteit te bereiken voor producten en verpakkingen. Vanaf mei 2020 heeft HP meer dan 1,7 miljoen pond aan oceaan gebonden plastic flessen (gelijk aan meer dan 60 miljoen flessen) ingekocht voor het maken van originele HP-inktcartridges en hardware. Mede hierdoor viel de keuze op Plastic Soup Foundation om zo ook in Nederland plastic vervuiling tegen te gaan en oceanen zo blauw mogelijk te houden.

HP en Plastic Soup Foundation roepen iedereen op om op plastic dieet te gaan. Alleen samen kunnen we de impact maken die nodig is. Ga met HP en Plastic Soup Foundation op plastic dieet via de app “My Little Plastic Footprint” en maak blauw niet langer een bedreigde kleursoort.

De app “My Little Plastic Footprint” is te downloaden via de App Store of Google Playstore.

Bron: Plastic Soup Foundation