Innovate for Life

Amref Flying Doctors presenteert de 6 Afrikaanse start-ups die dit jaar zijn geselecteerd voor het Innovate for Life Fund-programma. De 6 finalisten zijn gekozen uit meer dan driehonderd aanmeldingen vanuit heel Afrika.

Met het Innovate for Life Fund steunt Amref Flying Doctors elk jaar 6 ambitieuze Afrikaanse ondernemers in de gezondheidszorg. Dankzij het fonds krijgen deze ondernemers toegang tot kennis en netwerken.Tevens brengt Amref hen in contact met investeerders. Zo kunnen Afrikanen zelf lokale, technische gezondheidsoplossingen ontwikkelen. Dit zijn nodige oplossingen, want de bevolking en vraag naar gezondheidszorg stijgen.

De geselecteerde start-ups dit jaar zijn:

  • Baby Grubz uit Nigeria, een bedrijf in gezonde babyvoeding van lokale producten.
  • Baobab Circle Limited uit Kenia met de Afya Pap, een applicatie om diabetes te controleren.
  • JOELEX uit Oeganda, een sanitair bedrijf voor de armere bevolking in Kampala.
  • Tiny Hearts Technologie uit Nigeria, een duurzame oplossing om geelzucht bij baby’s te behandelen.
  • Ujuzi Fursa Afrika uit Kenia, een opleidingssysteem in de ouderenzorg.
  • Wastinnova uit Zimbabwe, een bedrijf in het verwerken van (besmettelijk) ziekenhuisafval.

Het Innovate for Life Fund richt zich op het ondersteunen van Afrikaanse ondernemers die in hun eigen land gezondheidsoplossingen ontwikkelen om de Afrikaanse markt te verbeteren. De gekozen 6 de Afrikaanse start-ups hebben op hun eigen manier een innovatieve oplossing bedacht om de gezondheidszorg in hun eigen land te verbeteren. Wij geloven dan ook dat Afrikaanse lokale innovaties, die zijn ontstaan vanuit de gemeenschap de sleutel zijn tot duurzame gezondheidsoplossingen.

Dr. Githinji Gitahi, Group CEO, Amref Health Africa: “Lokale entrepreneurs weten alle ins en outs van de markt en hebben hierdoor vaak oplossingen die zeer geschikt en duurzaam zijn. Lokale oplossingen zoeken voor lokale problemen zit in het DNA van Amref Health Africa, en daarom is het Innovate for Life programma zo’n goede match met ons. Al meer dan 60 jaar werken wij samen met gemeenschappen en overheden om de gezondheidszorg in Afrika te verbeteren. Die kennis en ervaring is van belang voor ondernemers.”

Het Innovate for Life Fund wordt ondersteund door de Elsevier Foundation. Ylann Schemm, directeur van de Elsevier Foundation: “Het Innovate for Life Fund is cruciaal en slaat een brug tussen ideeën en investeerders in Afrika.”

Bron: Amref Flying Doctors