Inschrijving Nationale Vrijwilligersprijzen van start

De vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) organiseert in samenwerking met onder andere het ministerie van VWS en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) voor het derde jaar op rij de Nationale Vrijwilligersprijzen.

Vrijwilligersorganisaties met trotse teams kunnen zich sinds afgelopen 1 januari weer nomineren voor de Nationale Vrijwilligersprijzen 2022. Met teamtrots als thema kunnen vrijwilligersteams een korte vlog opnemen en uploaden via www.vrijwilligersprijzen.nl. Ontstaan als ode aan de vrijwilliger wil de Nationale Vrijwilligersprijzen aan Nederland laten zien hoe impactvol, mooi, en hardcore vrijwillige inzet is. Wanneer vrijwilligersorganisaties meedoen met deze prijzen creëren ze bewustwording en waardering voor vrijwillig iets doen voor iets waar hun hart naar uitgaat. Daarnaast maken ze kans op een prijs van maar liefst €15.000,-. Organisaties kunnen tot 1 maart hun korte vlog insturen.

Alle inzendingen vind je op de website van vrijwilligersprijzen.nl.

Thema 2022 'Trots op je team!'

Het thema waarmee je dit jaar in de prijzen kunt vallen is ‘Trots op je team!’ Waar ben jij als Vrijwilligersteam Trots op? Dat kan van alles zijn: dat je samen met andere vrijwilligers op je club het NK Atletiek hebt georganiseerd; dat je vluchtelingen de kans biedt om onder begeleiding te hardlopen, dat je met je clubgenoten mooie initiatieven hebt bedacht om je club te verduurzamen.

Abdelkader Benali, Tim Senders en meer BN-ers starten als vrijwilliger

In 2021 ging Buurtmaaltijden Overvecht er tijdens een live-uitzending met de hoofdprijs vandoor. Dit jaar filmen we bij vijf vrijwilligersteams voor een online TV-serie. Uit alle inzendingen selecteert een selectiecommissie vijf genomineerden. Zij gaan door naar de volgende ronde waarin zij samen de strijd aan gaan om de hoofdprijs binnen te halen. De arena is dit jaar een online programmareeks waarin o.a. Abdelkader Benali, Tim Senders en Annette Roozen als vrijwilliger aan de slag gaan bij de vijf genomineerde vrijwilligersorganisaties. Ook zijn we supertrots dat Bas Westerweel de presentatie van de online programma serie op zich neemt. Tijdens de laatste uitzending oordeelt een panel van experts over wie de winnaar Nationale Vrijwilligersprijzen 2022 zal zijn. De prijs wordt uitgereikt door Jan van Zanen, voorzitter VNG en burgemeester van Den Haag.

De Nationale Vrijwilligers prijs kan uitgereikt worden dankzij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en De Nationale Postcode Loterij.

Meer informatie en over hoe je vrijwilligersorganisaties kunt aanmelden is te vinden op www.vrijwilligersprijzen.nl.

Bron: Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV)