Instrumenten voor vluchtelingen Oekraïne

De oorlog die zich momenteel in Oekraïne afspeelt, zorgt voor duizenden vluchtelingen, ook naar Nederland. Onder deze vluchtelingen bevinden zich ook professionele musici en muziekstudenten. Hun instrument moesten zij vaak achterlaten. De gevluchte musici zijn ontheemd, gestrest en getraumatiseerd. Door het beschikbaar stellen van een passend instrument geven we ze een ongelooflijk belangrijke houvast.

Instrumenten verzamelen

Samen met bevriende musici en enkele andere organisaties zoals Podium Witteman (NTR), NPO Radio 4 en The Strad, zet het NMF zich in om voor vluchtelingen die een instrument nodig hebben, instrumenten te verzamelen en deze kosteloos in bruikleen te geven of zelfs te schenken. Zo kunnen zij in Nederland hun muzikale leven weer oppakken.

Instrument aanbieden

Heeft u een instrument dat u beschikbaar wilt stellen aan een musicerende vluchteling? Dan hoort NMF het graag. Repetitiestudio's zijn ook van harte welkom. Via deze link kunt u uw aanbod kenbaar maken.

Financieel steunen

Fantastisch dat u wilt bijdragen aan dit project! Uw donatie helpt NMF enorm in de organisatie, de logistiek, de restauraties en allerhande onkosten. Maak uw donatie over via deze link.

In contact komen met musici

NMF hoort het graag als u tips heeft voor het in contact komen met gevluchte musici. Wellicht kent u organisaties die vluchtelingen op weg helpen? De registratie van vluchtelingen gebeurt decentraal en daarbij is niet de eerste vraag of er behoefte is aan een muziekinstrument. Een dak boven het hoofd, voedsel, toegang tot medische voorzieningen, onderwijs voor de kinderen en je rustig oriënteren op je omgeving, rust en regelmaat terugvinden na een hectische vlucht, dat zijn de eerste prioriteiten. Daarom bereiken wij musici niet altijd snel.

Uw tips deelt u met Ben Cartens: cartens@muziekinstrumentenfonds.nl

Instrument aanvragen | Register for an instrument | Запишіться на інструмент

For English | Про українську

Ken jij iemand die (semi)professioneel speelt of ben jij musicus en opzoek naar een instrument, laat het ons weten, dan proberen wij een match tot stand te brengen! Mail of bel naar projectleider Ben Cartens: cartens@muziekinstrumentenfonds.nl | 06 138 065 40

Muziek verbindt

We hopen dat de musici op deze manier in conditie kunnen blijven en een niet al te grote achterstand oplopen. Muziek verbindt, en in het mooiste geval vergeten ze door de muziek heel even de oorlog.

Bron: Nationaal Muziekinstrumenten Fonds

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief