Jongeren in gesprek met Dance4Life ambassadeurs

Vanaf deze week hangen er door heel Nederland seks gerelateerde vragen van jongeren op onder andere posters, banners en billboards. Vragen zoals: ‘Mijn vriendje wil dat ik een foto van mijn borsten stuur. Moet ik dat doen?’ worden veelvuldig door jongeren gesteld op online fora. Met deze campagne wil Dance4Life seks bespreekbaar maken, want de antwoorden op deze vragen zouden voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn.

Door deze vragen prominent te laten zien in het straatbeeld en op social media, wil Dance4Life stimuleren dat er openlijk over seks wordt gepraat. Volgens Eveline Aendekerk, directeur Dance4Life, is het taboe op seks doorbreken van levensbelang: “Dit taboe op seks is er vooral de oorzaak van dat onveilige seks anno 2018 het grootste en snelst groeiende gezondheidsrisico voor jongeren op deze wereld vormt. Daarom vinden wij het zo belangrijk om seks bespreekbaar te maken, zodat jongeren wereldwijd vol zelfvertrouwen keuzes kunnen maken over hun seksleven en relaties.”

BN’ers staan op

Om de conversatie te beginnen geven verschillende bekende ambassadeurs van Dance4Life zoals YouTuber Marije Zuurveld, nieuwste ambassadeur Cato van Ee en Miss Nederland Nicky Opheij in een video antwoord op de vragen van jongeren. De video’s zijn te zien op de social media van deze BN’ers en op de Facebook en Instagrampagina van Dance4Life om het gesprek aan te wakkeren.

Vragen komen van jongeren

De vragen in de campagne zijn niet alleen gebaseerd op forumvragen. Dit zijn ook vragen die jongeren stellen in gastlessen tijdens het Nederlandse scholenprogramma van Dance4Life; Schools4Life. Met internationale jongeren wordt er gediscussieerd over dit thema; wel of niet naaktfoto’s versturen, wel of niet vrijen zonder condoom en hoe stel je grenzen naar je partner. Dat veel jongeren niet weten wat het antwoord is op dit soort vragen, is schokkend.

Met het geld dat Dance4Life ophaalt in Nederland met onder andere de scholenactie, helpen zij ook jongeren in inmiddels twintig landen hun eigen keuzes leren maken over hun seksleven en hun relaties. Want iedereen heeft recht op veilige, leuke en lekkere seks.

Kijk voor meer info op www.dance4life.nl/ikbepaalzelf.

Bron: Dance4Life