Kilometers voor Kansen: topfit voor het goede doel

In juni start de sportmaand van het Rode Kruis en roepen ze iedereen op om zoveel mogelijk sportieve kilometers te maken. Met de actie ‘Kilometers voor Kansen’ vragen ze aandacht voor alle miljoenen mensen op de vlucht.

Ruim 84 miljoen mensen moesten vorig jaar noodgedwongen hun huis en haard verlaten. Dat zijn bijna vijf keer zoveel mensen als dat er in heel Nederland wonen. Dit jaar is dat aantal nog verder toegenomen door het geweld in Oekraïne. Voor al deze mensen is hulp – en dus ook geld – keihard nodig.

Kilometerteller

Om geld in te zamelen, roept het Rode Kruis iedereen op om in juni te gaan wandelen, hardlopen, fietsen of skeeleren. Of om iets heel anders te doen – het maakt niet uit, zolang die kilometerteller maar doortikt. De kilometers staan symbool voor de afstanden die vluchtelingen ook moeten afleggen in hun zoektocht naar een veilige(re) plek.

Het aantal kilometers dat je bij elkaar sport, bepaal je zelf. En dan is het vervolgens aan vrienden, familie en kennissen om jou te sponsoren voor je prestatie!

Nóg meer vluchtelingen helpen

Overal ter wereld helpt het Rode Kruis mensen die op de vlucht zijn. Hun hulpverleners zorgen voor basislevensbehoeften, zoals eten en drinken, hygiënekits, medische hulp en psycho-sociale zorg.

Het geld dat ze ophalen met Kilometers voor Kansen gebruiken ze op de plekken waar het op dat moment het hardst nodig is. Dankzij de sporters van de afgelopen edities konden ze bijvoorbeeld nóg meer vluchtelingen in Griekenland helpen, en mensen op de vlucht in Bosnië en in het Middellandse Zeegebied.

Schrijf je hier in voor de Kilometers voor Kansen.

Bron: Rode Kruis