KinderGebaren-app genomineerd voor Dutch App Awards

De KinderGebaren-app van de NSDSK is genomineerd voor de Dutch App Awards, de prijs voor de beste apps van Nederlandse bodem. De app is gemaakt voor jonge kinderen die doof of slechthorend zijn of spraak-taalproblemen hebben. Hij werd mede mogelijk gemaakt door donateurs en vrijwilligers van NSGK.

De KinderGebaren-app helpt kinderen om spelenderwijs gebaren te leren, met behulp van voorbeeldfilmpjes. De gebaren in de filmpjes worden gemaakt door kinderen. Want kinderen nemen nu eenmaal het liefst een voorbeeld aan leeftijdgenootjes. Ook horende kinderen uit hun omgeving kunnen de app gebruiken, zoals broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes en klasgenootjes. Sinds de introductie van Passend Onderwijs zullen steeds meer kinderen met een auditieve beperking naar een reguliere school gaan. De KinderGebaren-app kan dan in de klas worden ingezet om klasgenoten te laten ervaren dat goed kunnen horen en praten niet vanzelfsprekend is en dat communiceren met gebaren leuk kan zijn.

De app werd een jaar geleden gelanceerd en is al meer dan 10.000 keer gedownload. Amper een week na zijn lancering won hij de Siméa Innovatieprijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan innovaties die bijdragen aan de ontwikkeling van mensen met een auditieve en/of communicatieve beperking. De Dutch App Awards worden 18 april uitgereikt.

Download de KinderGebaren-app

Bron: NSGK