Koningin Máxima bij online bekendmaking Appeltjes van Oranje

Koningin Máxima is vandaag aanwezig bij de online bekendmaking van de winnaars van onze Appeltjes van Oranje. Door het coronavirus kan de traditionele uitreiking op Paleis Noordeinde niet doorgaan. Het is de achttiende keer dat de beeldjes worden uitgereikt.

De bekendmaking van de winnaars vindt plaats vanuit een studio. Daar zijn Koningin Máxima, voorzitter van het bestuur van het Oranje Fonds Dick Benschop en vicevoorzitter en jurylid Kim Putters te gast. Ze hebben live contact met drie felicitatieteams die op locatie de prijzen uitreiken aan de winnaars. Koningin Máxima maakt de winnaar van de Grote Appel bekend.

Maatjes

Twaalf organisaties zijn genomineerd. Het thema dit jaar is 'Maatjes ben je samen'. De prijzen gaan naar projecten waarin maatjes elkaar vooruit helpen en voor langere termijn bij elkaar blijven, ook als het moeilijk wordt.

De Appeltjes van Oranje is de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds. Het bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een bedrag van € 15.000,-. Het is dé prijs voor succesvolle sociale initiatieven die mensen betrekken bij onze samenleving.

De uitreiking is vanaf 14.00 uur ook te volgen via een livestream op de site van het Oranjefonds.

Bron: Oranjefonds