Koningin Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs uit aan IVN Natuureducatie

Hare Majesteit Koningin Máxima reikte vanmiddag de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs uit aan IVN Natuureducatie. De feestelijke ceremonie vond plaats in het voormalige zendstation Radio Kootwijk. Het Cultuurfonds kent deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling die iets bijzonders betekenen voor cultuur of natuur in Nederland.

IVN is dit jaar uitgeroepen tot winnaar omdat het jaarlijks duizenden mensen in contact brengt met de natuur en daarbij aandacht heeft voor groepen voor wie belangstelling voor de natuur niet vanzelfsprekend is. IVN organiseert natuuractiviteiten, cursussen en projecten om jong en oud te laten beleven hoe leuk, gezond en belangrijk de natuur is.

Aan de prijs is een bedrag van 150.000 euro verbonden. IVN krijgt een fonds op naam bij het Cultuurfonds, met een startkapitaal van 75.000 euro, en een vrij besteedbaar bedrag van 75.000 euro. Met het fonds op naam van IVN - het IVN Groene Schoolpleinen Fonds - wordt het gebruik van groene schoolpleinen van basisscholen gestimuleerd, bijvoorbeeld met buitenlessen. Zodat kinderen kunnen leren over en in de natuur.

Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs

Deze oeuvreprijs is er voor personen of organisaties die iets bijzonders betekenen voor cultuur of natuur. De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs wordt sinds 2010 uitgereikt, elk jaar met een ander thema. Eerdere winnaars van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs zijn onder meer ISH Dance Collective (2020), Vereniging de Hollandsche Molen (2019), Reinbert de Leeuw (2018), Geert Mak (2017) en Heddy Honigmann (2016). Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleert het Prins Bernhard Cultuurfonds jaarlijks meer dan 3.500 projecten door het hele land.

Bron: Prins Bernhard Cultuurfonds