Koningsspelen 2019 in het teken van water drinken

Op basisschool De Vijverhof in Voorburg heeft Richard Krajicek samen met televisiepresentatoren, Ron Boszhard en Britt Dekker, het startsein gegeven voor de 7e editie van de Koningsspelen.

Onder toeziend oog van Monique van Tiel (directeur basisschool), Nadine Stemerdink (wethouder Sport Voorburg), Kinderen voor Kinderen en de leerlingen van De Vijverhof werd het thema van dit jaar bekend gemaakt: water drinken.

Voorafgaand aan en tijdens de Koningsspelen, die dit jaar plaatsvinden op vrijdag 12 april 2019 worden alle kinderen uitgedaagd om water te drinken. Water drinken is essentieel om goed te functioneren en te presteren; zeker als je veel beweegt. HA-TWEE-GO, zoals de ‘superdrank’ tijdens de Koningsspelen wordt genoemd, houdt kinderen sterk, slim en snel. Het maakt hen tot de beste versie van henzelf.

“Met de Koningsspelen willen wij een bijdrage leveren aan een gezonde samenleving. Naast lekker bewegen en goed ontbijten, is voldoende water drinken erg belangrijk. Als voormalig topsporter weet ik als geen ander dat goed drinken direct invloed heeft op jouw prestaties. Water is gezond, zorgt voor energie en is bovendien een makkelijke dorstlesser, zo uit de kraan!” vertelt oprichter van de Krajicek Foundation en initiatiefnemer van de Koningsspelen, Richard Krajicek.

Scholen kunnen tot en met 28 februari 2019 zich inschrijven voor het sportieve Oranjefeest. In 2018 deden meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 basisscholen mee. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch gebied en Nederlandse scholen. De Koningsspelen worden georganiseerd door de Krajicek Foundation in samenwerking met partners en leveranciers; Jumbo Supermarkten, PostNL, Ministerie VWS, Ministerie OCW, Pantar, Interimage, Kinderen voor Kinderen, Zappsport en de Cruyff Foundation.

Meer weten over de Koningsspelen? Klik dan hier.

Bron: Krajicek Foundation